Τελικά το καστορέλαιο ενισχύει τις βλεφαρίδες μας ή πρόκειται για ακόμα έναν μύθο;

Κατά καιρούς ακούμε για διάφορα beauty tips. Ισχύουν, όμως, όλα; Εμείς θέλοντας να δώσουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα ξεκινήσαμε την έρευνά μας από το καστορέλαιο.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη Νίνα Μουσούρη
Νίνα Μουσούρη 08 Σεπ. 21
Τελικά το καστορέλαιο ενισχύει τις βλεφαρίδες μας ή πρόκειται για ακόμα έναν μύθο;
Cover photo:@frida_aasen

Σίγουρα όλες μας έχουμε ακούσει πολλές φορές για την αξία που έχει το καστορέλαιο όσον αφορά την υγεία των μαλλιών και των βλεφαρίδων μας. Ωστόσο το ερώτημα είναι ένα: Ισχύει ή είναι μύθος αυτό;

Εμείς κάναμε την έρευνα μας και ανακαλύψαμε ότι οι hair experts, αλλά και οι δερματολόγοι επενδύουν στο καστορέλαιο καθώς πρόκειται για ένα μείγμα πρωτεϊνών, βιταμινών, λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών, στοιχεία τα οποία θρέφουν τον θύλακα της τρίχας και ενδεχομένως απομακρύνουν τους ρύπους που εμποδίζουν την ανάπτυξη τους.

Τα πραγματικά οφέλη του καστορέλαιου

Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται στην ομορφιά και τη φροντίδα του δέρματος καθώς μειώνει την ερυθρότητα και τις φλεγμονές. Κάπως έτσι είναι ιδανικό για το δέρμα με τάση ακμής, αλλά και για την ενίσχυση της ενυδάτωσης. Όσον αφορά την υγεία των μαλλιών και των βλεφαρίδων, όμως, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι το καστορέλαιο ενισχύει το μήκος ή την ανάπτυξη του. Υπάρχουν ορισμένα οφέλη που προσφέρει, όπως η υγρασία, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της θραύσης των βλεφαρίδων και των μαλλιών.

«Και ενώ δεν υπάρχουν «στέρεες» επιστημονικές ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει, μπορεί να υπάρχει κάποια επιστήμη πίσω από τους ισχυρισμούς», επισημαίνει ο  βιολόγος Phd, Dominic Burg . Το καστορέλαιο περιέχει ρικινολεϊκό οξύ, ως κύριο συστατικό του, το οποίο πιστεύεται ότι λειτουργεί μέσω της διέγερσης του υποδοχέα ενός ειδικού μορίου που ονομάζεται προσταγλανδίνη Ε2 (PGE2), το οποίο έχει ποικίλες επιδράσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων, των συσπάσεων της μήτρας και του εντέρου. Πώς επηρεάζει λοιπόν αυτό τις βλεφαρίδες σας; Σύμφωνα με τον Burg η θεωρία είναι ότι η PGE2 έχει επίσης ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών διεγείροντας τους θύλακες της τρίχας να εισέλθουν στην φάση της ανάπτυξης. Υπάρχουν κάποια στοιχεία γι’ αυτό, αλλά δεν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία από κλινικές μελέτες σε ανθρώπους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosdiana Ciaravolo (@rosdianaph)

Πώς θα δοκιμάσετε την επίδραση του καστορέλαιου;

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το καστορέλαιο για να δείτε αν θα δυναμώσει και θα μεγαλώσει τις βλεφαρίδες σας, έχετε δύο επιλογές: Έναν ορό βλεφαρίδων που έχει διαμορφωθεί με καστορέλαιο ή το λάδι από μόνο του.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεται ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από τα προϊόντα, γιατί αν δεν έχετε υγιείς βλεφαρίδες από την αρχή ό,τι και αν δοκιμάσετε δεν θα λειτουργήσει. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Ορισμένες συνήθειες συχνά εμποδίζουν στο να έχουμε πλούσια και υγιή βλέφαρα. Συγκεκριμένα  οι μεγάλες, βαριές ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν να  κάνουν ζημιά στα θυλάκια των βλεφαρίδων, το βαρύ eyeliner, που αφήνετε για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία των ωοθυλακίων των βλεφαρίδων, οπότε είναι σημαντικό να διασφαλίσετε τον καθαρισμό σας ως μέρος της νυχτερινής ρουτίνας φροντίδας των ματιών σας. Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκαρα, καθώς ο ύπνος με αυτήν μπορεί να προκαλέσει θραύση και πιθανή μόλυνση, οπότε προσπαθήστε να αφαιρέσετε κάθε ίχνος πριν τον ύπνο.

Είναι ασφαλές το καστορέλαιο για τα μάτια;

Το καστορέλαιο έχει βρεθεί ότι είναι μια ασφαλής φυσική θεραπεία, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικές όταν εφαρμόζετε το λάδι και να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Αναζητήστε αγνό, βιολογικό καστορέλαιο χωρίς πρόσθετα στοιχεία. Τέλος συμβουλευτείτε πάντα τον δερματολόγο σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε νέα προϊόντα, ειδικά όταν αυτά εφαρμόζονται τόσο κοντά στο μάτι σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: