Το λάθος στο μακιγιάζ που κάνει τους μαύρους κύκλους να δείχνουν ακόμα πιο έντονοι

Μήπως το κάνεις κι εσύ;

Elle 29 Μαΐ. 22
Το λάθος στο μακιγιάζ που κάνει τους μαύρους κύκλους να δείχνουν ακόμα πιο έντονοι

Η εφαρμογή προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης στα μάτια μας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο makeup look μας. Καθώς μεγαλώνουμε, βοηθά πολύ να κατανοήσουμε τις τεχνικές που μπορούν να αναδέιξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά μας και ταυτόχρονα να μάθουμε τα κόλπα που μπορούν να κρύψουν τυχόν σημάδια γήρανσης.

Ας το παραδεχτούμε, το να έχεις σακούλες στα μάτια, μαύρους κύκλους και ρυτίδες είναι αρκετά συνηθισμένο και απολύτως φυσιολογικό. Δεν σε κατηγορούμε λοιπόν αν ακολουθείς μια εντατική ρουτίνα περιποίησης που εστιάζει μόνο στην περιοχή των ματιών. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι κάθε τόσο, οι συνήθειες που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να βελτιώσουν το δέρμα μας κάνουν στην πραγματικότητα ακριβώς το αντίθετο.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα κοινό λάθος στο μακιγιάζ για τους κύκλους κάτω από τα μάτια για το οποίο μπορεί να είσαι κι εσύ ένοχη. Συνέχισε να διαβάζεις, καθώς οι ειδικοί ομορφιάς αποκαλύπτουν παρακάτω ποιο είναι αυτό, και μάθε πώς μπορείς να το αποφύγεις.

μακιγιάζ

Λάθος εφαρμογή προϊόντων ομορφιάς και έντονο ντεμακιγιάζ

Σύμφωνα με την αδειούχο αισθητολόγο της AM Aesthetics, Andrea McCollough, το χειρότερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να είμαστε πολύ σκληροί με το δέρμα κατά την εφαρμογή προϊόντων όπως κρέμα ματιών, σκιές ματιών κ.λ.π. «Το να είσαι πολύ τραχύς με το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων κάτω από αυτό, προκαλώντας με τη σειρά του μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια ή επιδείνωση των ήδη υπάρχοντων», προειδοποιεί.

Επιπλέον, η Dr. Jennifer Lee, δερματολόγος και εκπρόσωπος της σειράς περιποίησης δέρματος Celavive, εξηγεί ότι «το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι η πιο λεπτή και ευαίσθητη περιοχή όλου του σώματός μας». Συμβουλεύει λοιπόν, να μην τρίβουμε ποτέ ή τουλάχιστον να μην τρίβουμε πολύ δυνατά την περιοχή γύρω από τα μάτια.

μακιγιάζ

Συνεπώς και η αφαίρεση του μακιγιάζ ή οποιασδήποτε μορφής προϊόντος γύρω από τα μάτια μας είναι εξίσου σημαντική. Εάν το τρίψουμε πολύ, μπορεί να «οδηγήσει σε σπασμένα τριχοειδή αγγεία καθώς και φλεγμονή στην περιοχή κάτω από τα μάτια», σημειώνει η ειδικός ομορφιάς Sanem Ahearn.

Ο David Gray του Talking Tan προτείνει να εφοδιαστεούμε με ένα πολύ καλό ντεμακιγιάζ, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να αφαιρέσει το makeup μας. Ίσως ένα cleanser ή balm με φόρμουλα με βάση το νερό και το λάδι. «Θα το κάνουν αμέσως να λιώσει και θα αποτρέψουν κάθε περιττό τρίψιμο που επιδεινώνει τους κύκλους κάτω από τα μάτια», εξηγεί η Ahearn.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να ενσωματώσουμε ορισμένες συνήθειες στην καθημερινή μας ρουτίνα, όπως να φοράμε αντηλιακό και να διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο ανά πάσα στιγμή. Αν λάβεις κι εσύ υπόψη αυτές τις συμβουλές, είμαστε σίγουροι ότι το δέρμα σου θα σε ευχαριστήσει γι’ αυτό!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT