Το μυρωδικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου

Μπορεί να έχεις συνηθίσει το δεντρολίβανο στη μαγειρική, τώρα όμως θα του δώσεις μια ευκαιρία και στη skincare routine σου.

Elle 01 Σεπ. 20
Το μυρωδικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου

Το δεντρολίβανο είναι το συστατικό που μπαίνει δυναμικά σε όλο και περισσότερα προϊόντα περιποίησης, αφού οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα.

Τι προσφέρει το δεντρολίβανο;

Το εκχύλισμα δεντρολίβανου (ροζμαρινικό οξύ), καταπραϋνει την επιδερμίδα βοηθώντας δίνοντας έτσι λύση σε περιπτώσεις όπως το έκζεμα και η ακμή. Όπως εξηγεί η Dr. Selena Langdon, ιατρική διευθύντρια και founder του Berkshire Aesthetics, «το δεντρολίβανο εκτός από αντιοξειδωτικές ιδιότητες, διαθέτει επίσης αντιμικροβιακές, αντφλεγμονώδεις και αντιικές. Αυτό σημαίνει πως δρα απευθείας στα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ακμή. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ενισχύουν τα τριχοειδή αγγεία, συμβάλλοντας στη μείωση των σημείων γήρανσης στο δέρμα, ενώ διεγείρουν τη βιολογική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των κυττάρων για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων».

Τι να προσέξεις;

Το εκχύλισμα δεντρολίβανου, σε αντίθεση με το έλαιο, έχει αρκετά έντονο άρωμα, οπότε αν έχεις ευαισθησία σε προϊόντα με άρωμα, τότε καλύτερα να το αποφύγεις.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT