Έχεις ξηρή επιδερμίδα; 3 skincare συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

Ακολούθησε αυτές τις super sos συμβουλές και χάρισε στη ξηρή επιδερμίδα σου τη φροντίδα που της αξίζει.

Νίνα Μουσούρη 26 Ιαν. 23
Έχεις ξηρή επιδερμίδα; 3 skincare συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

Σε οποιαδήποτε ρουτίνα περιποίησης της  καθημερινότητά μας ο στόχος είναι κοινός: Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και τα steps, που ακολουθούμε, υποστηρίζουν πραγματικά τον φραγμό του δέρματός μας και χαρίζουν υγιή και λαμπερή όψη. Γιατί, ναι, πολλές φορές, ακόμα και όταν έχουμε τις καλύτερες προθέσεις,  συχνά μπορεί να υποκύψουμε σε λάθη και ακούσια να βλάψουμε το δέρμα μας, ενισχύοντας την ξηρότητα και την ευαισθησία που ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε.

Κάπως έτσι βρήκαμε τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη ρουτίνα μας και μας κρατούν μακριά από τη λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Ειδικά, αν ερχόμαστε αντιμέτωπες με το ξηρό δέρμα, αυτές οι συμβουλές είναι super sos.

Αποφεύγουμε το πλύσιμο του προσώπου με πολύ ζεστό νερό

Μπορεί πολλές φορές το να ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με ζεστό νερό, να είναι καταπραϋντικό, αλλά εάν έχουμε ξηρό δέρμα, είναι καλύτερο να στραφούμε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, εάν δεν θέλουμε να επιδεινώσετε το πρόβλημα. «Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείται χλιαρό νερό για να πλύνετε το πρόσωπό σας και το δέρμα σας. Το νερό που είναι πολύ ζεστό θα τραβήξει πραγματικά την υγρασία από το δέρμα σας, αφήνοντάς το στεγνό και πιο ερεθισμένο», προειδοποιεί η Δρ Angela Casey, MD. Όταν πλένουμε το πρόσωπό μας με ζεστό νερό, θα στεγνώσει η επιδερμίδα μας και δεν θα είναι ενυδατωμένη και ελαστική. Σημείωση, το ίδιο ισχύει για το ζεστό ντους και το υπόλοιπο σώμα μας.

επιδερμίδα

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε «σκληρά» καθαριστικά

Με τη χρήση ισχυρών καθαριστικών μπορεί να νιώθουμε σαν να προσφέρουμε περισσότερα στο δέρμα μας , σε σχέση με τις περιπτώσεις που επιλέγουμε προϊόντα καθαρισμού με ήπια συστατικά, αλλά αυτές οι ισχυρότερες συνθέσεις μπορεί να αφαιρούν την υγρασία από την επιδερμίδα μας και να προκαλούν ενόχληση και ξεφλούδισμα. «Μερικά καθαριστικά προσώπου περιέχουν ενεργά συστατικά- βενζοΰλιο, τα υπεροξείδια και τα σαλικυλικά οξέα– που είναι πιο πιθανό να αφαιρέσουν το φυσικό έλαιο του δέρματος», σημειώνει ο Δρ Daniel Boyer του Ινστιτούτου Farr. Αυτά τα συστατικά μπορούν συχνά να βρεθούν σε προϊόντα περιποίησης για την ακμή, οπότε αν ερχόμαστε αντιμέτωπες με εξάρσεις και ξηρό δέρμα, ίσως πρέπει να συμβουλευτούμε έναν δερματολόγο για να καθορίσουμε μαζί του την καλύτερη πορεία δράσης και θεραπείας και των δύο προβλημάτων.

Η καθημερινή απολέπιση είναι don’t

Όταν αντιμετωπίζουμε έντονη ξηρότητα και ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα μας, μπορεί να μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε απολέπιση πιο συχνά για να απαλλαγούμε από το πρόβλημα. Ωστόσο, ενώ η περιστασιακή απολέπιση μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη για να απαλλάξει το πρόσωπό μας από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και άλλες συσσωρεύσεις, η πολύ συχνή απολέπιση μπορεί απλώς να το στεγνώσει περισσότερο. Η συχνή απολέπιση του δέρματος χρησιμοποιώντας σκληρά χημικά ή λειαντικά scrub προσώπου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξηρότητα στο δέρμα μας Ιδανικά συνιστάται να κάνουμε απολέπιση μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας πιο ήπια απολεπιστικά που προορίζονται για ξηρό δέρμα.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT