Είναι το υαλουρονικό οξύ το «αντίδοτο» για τα ξηρά μαλλιά;

Ως τώρα ξέραμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το υαλουρονικό οξύ για την επιδερμίδα μας. Μήπως τώρα τα δεδομένα αλλάζουν;

Νίνα Μουσούρη 30 Ιαν. 23
Είναι το υαλουρονικό οξύ το «αντίδοτο» για τα ξηρά μαλλιά;
Cover photo:@iliridakrasniqi

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο γνωστά beauty στοιχεία χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες. Κάπως έτσι, λοιπόν, καθώς είναι ελαφρύ και εύκολο στη χρήση, οι περισσότερες από εμάς το αναζητούμε σε serum και κρέμες ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδα μας προκειμένου να διατηρήσουμε το δέρμα μας ελαστικό και γεμάτο.

Ωστόσο, η TikToker, Kaitlyn Boyer (@katilynroundtree), έκανε την διαφορά και μέσα από ένα βίντεό της, το οποίο έγινε γρήγορα viral, αποφάσισε να δοκιμάσει τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το υαλουρονικό στα μαλλιά της. Τι έκανε ακριβώς; Έβαλε το υαλουρονικό οξύ – συγκεκριμένα της εταιρίας The Ordinary-στα νωπά μαλλιά της και ακολούθησε αυτή την διαδικασία για μερικές εβδομάδες, κάθε μέρα. Η ερώτηση μας είναι: πέτυχε το πείραμα; Η ίδια μέσα από το βίντεο μας δείχνει το πριν και το μετά και η αλήθεια είναι ότι μαλλιά της μοιάζουν super ενυδατωμένα.

@katilynroundtree

Saw a TikTok that said hair oil doesn’t moisturize your hair, only water can. So I tried Hyaluronic Acid! 🤯 #hyaluronicacid #hair #hairhack #dryhair

♬ Good as Hell – Lizzo

Είναι το υαλουρονικό οξύ η λύση για τα ξηρά μαλλιά;

Το υαλουρονικό οξύ είναι σίγουρα αποτελεσματικό τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά: όντας ενυδατικό, απορροφά το νερό και επομένως συμβάλει σημαντικά κατά του φριζαρίσματος, κλειδώνοντας την απαραίτητη ενυδάτωση στη τρίχα. Ωστόσο, όμως, αυτό το συστατικό μπορεί να είναι και ιδιαίτερα βαρύ για τα μαλλιά και να λιπάνει το δέρμα, απαιτώντας πολλές πλύσεις για να το αφαιρέσουμε. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν; Είναι καλό να χρησιμοποιούμε ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα που περιέχουν οξύ ή να χρησιμοποιήσουμε τον ορό προσώπου μας ως θεραπεία σοκ.

 Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την πρόταση του Tik Tok, θα πρέπει να εφαρμόσουμε μερικές σταγόνες στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια να το απλώσουμε σε στεγνά μήκη. Το αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά έως και αρκετές ώρες για έντονο αποτέλεσμα και στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά τα μαλλιά μας, εφαρμόζοντας μαλακτικό και ενυδατικές κρέμες πριν το στέγνωμα.

Cover photo:ΙΜΑΧtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: