Δεν φαντάζεσαι ποιο συστατικό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου απαλά σαν μετάξι

Λεία, απαλά και λαμπερά μαλλιά: Με το ζεστό έλαιο θα εξασφαλίσεις όλα αυτά στο hair look σου.

Elle 04 Οκτ. 21
Δεν φαντάζεσαι ποιο συστατικό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου απαλά σαν μετάξι
Cover photo:@anisasojka

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια περιποίηση μαλλιών θα μου χαρίσει τα πιο μαλακά μαλλιά; Αυτή σίγουρα είναι μια ερώτηση που πολλές φορές έχουμε θέσει όλες στον εαυτό μας, καθώς κοιτάμε τα μαλλιά μας μπροστά από τον καθρέφτη μας. Κάπως έτσι μέχρι τώρα, πιθανότατα και εσύ θα έχεις δοκιμάσει προϊόντα όπως conditioners, μάσκες μαλλιών ή ακόμα και θεραπείες κερατίνης στο κομμωτήριο. Επιπλέον και τα επαγγελματικά έλαια για τα μαλλιά μας είναι εξαιρετικά για την αναζωογόνηση του hair look μας.

Ωστόσο, υπάρχει και ένας DIY τρόπος για να εντάξουμε τα φυσικά έλαια στη ρουτίνα ομορφιάς και να επωφεληθούμε στο μέγιστο από το όφελός τους. Συγκεκριμένα το ζεστό λάδι μπορεί να αφήσει τα μαλλιά μας απαλά σαν μετάξι, αλλά πρώτου προχωρήσουμε στην εφαρμογή του υπάρχουν κάποια απαραίτητα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Για τις θεραπείες με ζεστό λάδι χρειαζόμαστε απλά έλαια. Σύμφωνα με τον Πιστοποιημένο Δερματολόγο και Ιατρικό Διευθυντή Δερματολογίας Δρ. Tracy Evans, το ζεστό λάδι είναι ο απλός, τρόπος θεραπείας που μπορούμε να κάνουμε για τα μαλλιά μας στο σπίτι. Σύμφωνα με τον ίδιο το ζεστό λάδι μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και στην υγιή όψη των μαλλιών μας. Τα τρία έλαια που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο και το έλαιο από το αβοκάντο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anisa Sojka (@anisasojka)

Πώς λειτουργεί;

Σε αντίθεση με τις κανονικές θεραπείες με λάδι, η θερμότητα από το ζεστό λάδι βοηθά τα μαλλιά να απορροφήσουν τα θρεπτικά οφέλη όπως βιταμίνες και λιπαρά οξέα. «Τεχνικά, μια θεραπεία με λάδι δεν διεισδύει στην επιδερμίδα και απλώς καλύπτει τα μαλλιά, αλλά η θερμότητα βοηθά στο να διεισδύσουν όλα τα ευεργετικά στοιχεία στην τρίχα» , λέει ο Δρ Έβανς. Μάλιστα τα έλαια από καρύδα, ελιά ή από αβοκάντο μπορούν να χρησιμοποιηθούν με έλαια που έχουν δημιουργηθεί για χρήση στα μαλλιά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι  εάν έχετε αλλεργία στο φυτό από το οποίο προέρχεται το λάδι θα πρέπει  να αποφύγετε αυτό το είδος θεραπείας.

Πόσο ζεστό πρέπει να είναι το λάδι;

Το λάδι δεν πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να μην καούμε. Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικές με τη θερμοκρασία του λαδιού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το υπερθερμάνουμε. Επιπλέον είναι σημαντικό και να ελέγχουμε πάντα τη θερμοκρασία σε μια περιοχή του δέρματός μας ( στο καρπό μας πχ.),  έτσι ώστε να μην κάψουμε το τριχωτό της κεφαλής κατά την εφαρμογή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: