Το βραδινό φαγητό δεν απαγορεύεται, έχει απλά τα μυστικά του για να μας κρατά σε φόρμα και να ξεμπλοκάρει το μεταβολισμό. Σου προτείνουμε να δεις σίγουρα τα πιάτα που ακολουθούν.
Ψητές γλυκοπατάτες με κινόα
Υλικά
4 γλυκοπατάτες
1/2 φλιτζ. κινόα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 συσκευασία μαύρα φασόλια
Εκτέλεση
1. Ψήνετε τις γλυκοπατάτες στους 180 βαθμούς για 45′ μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βράζετε την κινόα. Τη στραγγίζετε.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κινόα, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το λεμόνι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και αλατίζετε.
4. Γεμίζετε τις γλυκοπατάτες με το μείγμα και γαρνίρετε με τα φασόλια.
Rice bowl με γαρίδες
Υλικά
250 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες
200 γραμμ. ρύζι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο
1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
1 συσκευασία μαύρα φασόλια
Για τη σος
Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/3 ματσάκι κόλιανδρος
1 γιαούρτι
Εκτέλεση:
1. Βράζετε το ρύζι και το ανακατεύετε με τα φασόλια.
2. Πασπαλίζετε τις γαρίδες με κύμινο, αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να μαριναριστούν.
3. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τις γαρίδες. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
4. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σος.
4. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το ρύζι, τις γαρίδες, το αβοκάντο και γαρνίρετε με τη σος.
Ψητός σολομός με μπρόκολο και γλυκοπατάτες
Υλικά
2 φιλέτα σολομού
4 φλιτζ. μπρόκολο
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. Λεμόνι
1/4 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο απλώνετε τις γλυκοπατάτες και το μπρόκολο. Αλατίζετε, πασπαλίζετε με κύμινο και ψήνετε για 15′. Αφαιρείτε το μπρόκολο και συνεχίζετε να ψήνετε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
2. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το σολομό και προσθέτετε το λεμόνι, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
3. Τοποθετείτε το σολομό σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 12-15′.
4. Συνοδεύετε με τις γλυκοπατάτες και το μπρόκολο και σερβίρετε.