Φωτογράφιση: GORDO XAVI, Stylist: JIMENEZ MATEOS INMACULADA
Ποντάρετε σε εποχιακά φρούτα και λαχανικά
Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και αξίζει να τα γευτούμε στο φουλ επιλέγοντάς τα από μικρούς παραγωγούς και καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων. Το ιδανικό είναι να τα απολαμβάνουμε ωμά. Η διατροφολόγος Valérie Espinasse, συγγραφέας του βιβλίου My Good Detox (Η καλή μου αποτοξίνωση, εκδ. Leduc.S Editions) προτείνει:
Προτιμήστε ωμές τροφές
Αυτό δεν ισχύει μόνο για το καρπούζι και το πεπόνι, αλλά και για τις πιπεριές, τα καρότα, λαχανικά που τον υπόλοιπο χρόνο συνήθως τα μαγειρεύουμε.
Αφήστε το έντερό σας να ηρεμήσει
Περιορίστε τροφές με γλουτένη (π.χ. ψωμί) και γαλακτοκομικά και εκείνες που σας προκαλούν μετεωρισμό.
Αποφύγετε τη ζάχαρη
Επειδή είστε σε διακοπές, δεν σημαίνει ότι θα το παρακάνετε με τα γλυκά και το ποτό. Μην καταναλώνετε πάνω από ένα καθημερινά, ειδικά αν δεν πίνετε τον υπόλοιπο χρόνο.
Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας
Όσο πιο έντονο χρώμα έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά, τόσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα σε λυκοπένιο (π.χ. ντοματίνια, καρπούζι, παντζάρια) και η αντιοξειδωτική τους προστασία.
Τα ω-3
Ενισχύστε την ενυδάτωση του δέρματος καταναλώνοντας καλά λιπαρά που το κάνουν πιο ελαστικό. Προσθέστε στη σαλάτα σας αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο.