Αυτές είναι οι 3 ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες #FeeltheBurn

Για να τις εκτελέσεις σωστά δεν χρειάζεσαι κανέναν εξοπλισμό και σίγουρα θα βρουν μια θέση στα home workout σου.

Elle 08 Νοε. 21
Αυτές είναι οι 3 ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες #FeeltheBurn

Ακόμα και αυτές που μισούν θανάσιμα τη γυμναστική έχουν αποφασίσει να την εντάξουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα τον καιρό την κοινωνικής αποστασιοποίησης αν όχι για άλλο λόγο, τότε για να γεμίσουν έστω και λίγο τις ημέρες τους με κάτι διαφορετικό. Ανάμεσά μας βέβαια ζουν και οι gym freaks που το τελευταίο διάστημα αισθάνονται εντελώς εκτός προγράμματος, αναζητούν διαρκώς τρόπους να παραμείνουν σε φόρμα και έτρεξαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το δικό τους home gym.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις πάντως αξίζει να ξέρεις ποιες ασκήσεις είναι αυτές που θα κάψουν τις περισσότερες θερμίδες και θα γυμνάσουν συνδυαστικά μεγάλες μυικές ομάδες αποτελεσματικά και γρήγορα. Σε προειδοποιούμε, αύριο θα πονάς σίγουρα αλλά δεν αξίζει μια μικρή θυσία για να γίνεις πιο fit από ποτέ και να αποδείξεις σε όλους ότι δεν χρειάζεται γυμναστήριο για τέλειο κορμί.

Burpees

Τα burpees είναι σύντομες ασκήσεις μεγάλης έντασης που γυμνάζουν όλο το σώμα και βοηθούν στην καύση λίπους. Θα τα συναντήσεις σε πάρα πολλά προγράμματα ΗΙΙΤ και ενώ σίγουρα είναι πρόκληση και θα σε κουράσουν, αν καταφέρεις να κάνεις 10 με 12 θα κάνεις το πιο αποτελεσματικό ζέσταμα. Πιστεύεις ότι με τα burpees μπορείς να κάψεις μέχρι και 400 θερμίδες ενώ παράλληλα τονώνεις και ενδυναμώνεις όλο το σώμα;

Δες πώς θα εκτελέσεις σωστά την άσκηση:

Squat Jumps

Τα πράγματα στη θεωρία είναι απλά: πρόκειται για ένα βαθύ κάθισμά, όπως το κλασικό squat δηλαδή, που ακολουθείται από ένα άλμα. Είναι από τις ασκήσεις που προτιμούν όσοι λατρεύουν το crossfit και με 15-20 επαναλήψεις σίγουρα θα νιώσεις το σώμα να δουλεύει. Γυμνάζει τα πόδια, τους μηρούς και τους γλουτούς όπως όλα τα καθίσματα άλλωστε αλλά παράλληλα τονώνει τους κοιλιακούς μύες και μπορείς να κάψεις μέχρι και 300 θερμίδες σε ένα session που περιέχει πολλά από αυτά.

Δες πώς θα εκτελέσεις σωστά την άσκηση:

Mountain Climbers

Είναι μια άσκηση εδάφους που γυμνάζει ώμους, στήθος, κοιλιακούς και πόδια χάρη σε συντονισμένες αλλά γρήγορες κινήσεις. Ξεκινάς σε σανίδα που από μόνη της είναι δύσκολη και στη συνέχεια φέρνεις με ταχύτητα τα γόνατα προς την κοιλιά εν αλλάξ. Αν καταφέρεις να κρατήσεις σωστή στάση και να συνεχίσεις τις επαναλήψεις για 70-80 επαναλήψεις σε ένα λεπτό, είσαι σε πολύ καλό δρόμο αφού τα προγράμματα που περιέχουν mountain climbers καίνε γύρω στις 400 θερμίδες.

Δες πώς θα εκτελέσεις σωστά την άσκηση:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT