Αν έφαγες πολύ αυτές οι 3 ασκήσεις θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα

Αυτές οι τρεις κινήσεις μπορούν να βοηθήσουν να ξεκινήσει η πέψη, να ανακουφιστείς από κάθε φούσκωμα στην κοιλιά και πολλά άλλα.

Elle 19 Οκτ. 21
Αν έφαγες πολύ αυτές οι 3 ασκήσεις θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα

Μήπως παραέφαγες αυτές τις ημέρες; Συμβαίνει και να και αυτό το τόσο πρόκειται-να-σκάσω συναίσθημα δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να το καταπολεμήσεις από το να ξαπλώσεις στον καναπέ ή να κοιμηθείς. Η άσκηση μετά από πολύ φαγητό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην πέψη, να αυξήσει την κυκλοφορία και να σου δώσει λίγη ενέργεια. Να τι προτείνουν οι ειδικοί να κάνουμε όταν πρόκειται για άσκηση μετά από πολύ φαγητό.

Κάνε λίγη γιόγκα

Εάν είσαι σε food coma, μια έντονη προπόνηση μπορεί να είναι πολύ επιθετική. Αλλά η yoga μπορεί να κινήσει το πνεύμα και το σώμα σου και να επιστρέψεις στη φυσιολογική σου κατάσταση σε 15 λεπτά. Ο δάσκαλος yoga Tamal Dodge, δείχνει δύο εύκολες στάσεις yoga, που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις την πέψη και να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειας σου.

Μία εύκολη στάση είναι η sukhasana. Για να ξεκινήσεις αυτήν την άσκηση αφού φας πολύ, κάθισε με τα πόδια σταυρωμένα στο πάτωμα ή, αν έχεις, σε ένα μαξιλάρι διαλογισμού. Τοποθέτησε το χέρι σου στα γόνατα, τράβηξε το στομάχι, άνοιξε το στήθος, περιστρέφοντας τους ώμους και κλείσε τα μάτια για ένα έως δύο λεπτά.

Η δεύτερη άσκηση είναι η Anuloma viloma ή εναλλακτική ρινική αναπνοή. Ξεκίνησε καθισμένη στη στάση καθισμένοι στη στάση sukhasana, στη συνέχεια τοποθέτησε το αριστερό χέρι στο αριστερό γόνατο, άνοιξε τη δεξιά παλάμη και τραβήξτε προς τα κάτω το δεξί δείκτη και τα μεσαία δάχτυλα. Κλείστε το δεξί ρουθούνι με το δεξί αντίχειρα, κάνοντας μια μεγάλη εισπνοή μέσα από το αριστερό ανοιχτό ρουθούνι. Στο επάνω μέρος της εισπνοής, κλείστε το αριστερό ρουθούνι με το δάχτυλο σου έτσι ώστε και τα δύο ρουθούνια να είναι κλειστά. Κάνε μια παύση για λίγο και στη συνέχεια μετακίνησε τον αντίχειρα από το δεξί ρουθούνι και εξέπνευσε από αυτό. Κράτησε το δεξί ρουθούνι ανοιχτό και εισέπνευσε από αυτό. Στην κορυφή της εισπνοής, κλείστε το δεξί ρουθούνι με τον αντίχειρα και κάνε μία παύση. Εξέπνευσε από το αριστερό ρουθούνι και εισέπνευσε ξανά από αυτό. Στη συνέχεια κλείσε το και εξέπνευσε από δεξιά. Συνέχισε έτσι, εισπνέοντας και εκπνέοντας από κάθε ρουθούνι για ένα λεπτό. Επανέλαβε δύο έως τρεις φορές.

ασκήσεις

Όσο για το γιατί η γιόγκα μπορεί να είναι μια βοηθητική άσκηση μετά από πολύ φαγητό, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και το στρες καθώς προάγει τη χαλάρωση. Η ηρεμιστική ιδιότητα της yoga μπορεί να βοηθήσει το σώμα «να ξεκουραστεί και να χωνέψει», δήλωσε στο Shape ο Ed Levine, MD γαστρεντερολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Ohio State University στο Columbus.

Πήγαινε βόλτα

Ένας εύκολος τρόπος για να χωνέψεις καλύτερα το γεύμα σου είναι να κάνεις κάποιες εύκολες, χαμηλής έντασης  καρδιαγγειακές ασκήσεις μετά το φαγητό. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο τρέξιμο γύρω από το τετράγωνο είτε για μια μεγαλύτερη βόλτα στη γειτονιά, το περπάτημα είναι μια καλή άσκηση μετά από πολύ φαγητό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός  ότι το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του χρόνου που απαιτείται για τη μεταφορά της τροφής από το στομάχι στο λεπτό έντερο. Και η ταχύτερη πέψη έχει συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά καούρας και παλινδρόμησης οξέος, σύμφωνα σύμφωνα με έρευνες.

ασκήσεις

Γύμνασε τον κορμό σου

Αν έχεις φάει τόσο πολύ, το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις να κάνεις είναι να γυμνάσεις τον κορμό σου, καθώς το στομάχι σου είναι φουσκωμένο και πιθανότατα πονάει. Αλλά οι ασκήσεις κορμού μετά από πολύ φαγητό μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν στην ανακούφιση κάθε δυσφορίας μετά το γεύμα. Οι ισχυροί μύες του κορμού μπορούν να βοηθήσουν στις υγιείς κινήσεις του εντέρου, σύμφωνα με τον Niket Sonpal, MD, γαστρεντερολόγο και βοηθό καθηγητή στο Touro College.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT