Πρωινό: Μούσλι με λιναρόσπορο. Σπάστε (π.χ. με γουδοχέρι) 2-3 κ.σ. οργανικού λιναρόσπορου και αναμείξτε τες με σπόρους σουσαμιού, γαϊδουράγκαθου, ηλιόσπορους, κανναβόσπορους, αμύγδαλα. Αφήστε τα να μουλιάσουν το βράδυ σε φιλτραρισμένο νερό. Προσθέστε στο μείγμα το πρωί μούρα, άλλειμμα αμυγδάλου, ελάχιστη κανέλα, κάρδαμο κ.ά. Αν δεν θέλετε γλυκιά γεύση, προτιμήστε καρότα αντί για φρούτα, σέλερι στικ, κουρκουμά, βότανα κ.ά.
Σνακ: smoothies. Φτιάξτε πουρέ από λαχανικά (π.χ. γλυκοπατάτα) και αναμείξτε τον στο μπλέντερ με φρέσκα λαχανικά. Ο χυμός διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι μέχρι 2 μέρες στο ψυγείο.
Γεύματα (βραδινό & μεσημεριανό): Το βασικό γεύμα πρέπει να είναι η σαλάτα συνδυαστικά με ένα πιάτο της επιλογής σας. Ενδεικτικά ανακατέψτε άγρια βότανα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά με χυμό λεμονιού, αβοκάντο, ντοματίνια, φρέσκα μανιτάρια. Γαρνίρετε με βασιλικό, δεντρολίβανο κ.ά.