Πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, άτομα που νιώθουν κόπωση και έχουν χάσει τον καθημερινό ρυθμό τους, ταυτόχρονα να αλλάζουν διατροφικές συνήθειες με αποτέλεσμα αυτό να επιδεινώνει την κατάσταση.
Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται μία ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να επιτύχει τα βέλτιστα επίπεδα υγείας. Καλό είναι να αποφεύγονται υποθερμιδικές δίαιτες, καθώς επίσης και απότομες αυξομειώσεις βάρους.
Αντίθετα, η ισόρροπη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και τροφίμων από όλες τις ομάδες συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης.
Η κατανάλωση τροφίμων σε μικρά και συχνά γεύματα μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευεργετική, εφόσον παρέχει τη συνεχή απαιτούμενη ενέργεια στον οργανισμό και αποφεύγεται με αυτόν τον τρόπο η σωματική εξάντληση.
Προκειμένου να εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με ενέργεια και να μειώσετε το αίσθημα της κόπωσης είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες:
- Κατανάλωση σε καθημερινή βάση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες (δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό ή αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο, όσπρια, φρούτα, λαχανικά)
- Ημερήσια πρόσληψη 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών.