Νιώθεις κουρασμένη; Αυτή η διατροφή θα σου χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεσαι

Πολλές φορές στη καθημερινότητά μας παρατηρούμε ότι μας λείπει ενέργεια, αισθανόμαστε κόπωση χωρίς να κάνουμε κάτι που να τη δικαιολογεί. Η σωστή διατροφή είναι η λύση!

Elle 21 Σεπ. 21
Νιώθεις κουρασμένη; Αυτή η διατροφή θα σου χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεσαι

Πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, άτομα που νιώθουν κόπωση και έχουν χάσει τον καθημερινό ρυθμό τους, ταυτόχρονα να αλλάζουν διατροφικές συνήθειες με αποτέλεσμα αυτό να επιδεινώνει την κατάσταση.

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται μία ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να επιτύχει τα βέλτιστα επίπεδα υγείας. Καλό είναι να αποφεύγονται υποθερμιδικές δίαιτες, καθώς επίσης και απότομες αυξομειώσεις βάρους.

Αντίθετα, η ισόρροπη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και τροφίμων από όλες τις ομάδες συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης.

Η κατανάλωση τροφίμων σε μικρά και συχνά γεύματα μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευεργετική, εφόσον παρέχει τη συνεχή απαιτούμενη ενέργεια στον οργανισμό και αποφεύγεται με αυτόν τον τρόπο η σωματική εξάντληση.

Προκειμένου να εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με ενέργεια και να μειώσετε το αίσθημα της κόπωσης είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Κατανάλωση σε καθημερινή βάση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες (δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό ή αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο, όσπρια, φρούτα, λαχανικά)
  • Ημερήσια πρόσληψη 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών.

Διαβάστε τις υπόλοιπες διατροφικές συμβουλές στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: