Follow us

Search

Γλυπτό κορμί: η Dr Μαρία Κοτρώτσιου MD PhD μας αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από τη λιποαναρρόφηση

H πλαστικός χειρουργός Dr Μαρία Κοτρώτσιου MD PhD απαντάει στις ερωτήσεις μας γύρω από την λιποαναρρόφηση και μας προετοιμάζει για hot καλοκαιρινές εμφανίσεις.

Γλυπτό κορμί: η Dr Μαρία Κοτρώτσιου MD PhD μας αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από τη λιποαναρρόφηση

«Η λιπογλυπτική- λιποαναρρόφηση είναι ο ιδανικότερος τρόπος για την απαλλαγή του τοπικού λίπους και την σμίλευση του σώματος, σε μια μόνο συνεδρία. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική και μέγιστα ασφαλή διαδικασία η οποία επιτυγχάνει αρμονικές αναλογίες, ακόμη και σε περιοχές με υπερβολικό λίπος. Δεν υποκαθιστά την απώλεια βάρους ούτε μεταβάλλει τον μεταβολισμό. Τα αποτελέσματά της είναι μετρήσιμα σε πόντους ενώ η βελτίωση στο περίγραμμα του σώματος είναι θεαματική και μόνιμη”, λέει η Dr Μαρία Κοτρώτσιου και απαντάει στις παρακάτω ερωτήσεις λύνοντας όλες μας τις απορίες.

Info: Η Μαρία Δ. Κοτρώτσιου είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθύντρια στην κλινική Αισθητική Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική “Νοσοκομείο Ευαγγελισμός”.

ΕLLE: Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση;

Μαρία Κοτρώτσιου: Πρόκειται για τη μέθοδο με την οποία απομακρύνουμε τα λιποκύτταρα από διαφορετικές περιοχές του σώματος. Οι άνδρες την προτιμούν κυρίως για περιοχές γύρω από τη μέση, την κοιλιά, το στήθος (γυναικομαστία) και το λαιμό (διπλοσάγονο) ενώ οι γυναίκες στους γλουτούς, στους μηρούς, στη κοιλιά, στα γόνατα, στα μπράτσα, στις γάμπες και στον λαιμό.

ΕLLE: Πόσες μέθοδοι λιποαναρρόφησης υπάρχουν;

Μ.Κ.: Σήμερα, η λιπογλυπτική γίνεται εύκολα με τη νέα επαναστατική μέθοδο VASER που βασίζεται στην προηγμένη τεχνολογία των υπερήχων. Η VASER λιπογλυπτική υπερέχει από κάθε άλλη συμβατική διαδικασία λιποαναρρόφησης καθώς: 1. διασπά επιλεκτικά τον λιπώδη ιστό. 2. αναρροφά ευκολότερα το λίπος χωρίς να προκαλεί την παραμικρή βλάβη στους γειτονικούς ιστούς. 3. επιτυγχάνει ασφαλές και άριστο αποτέλεσμα, ακόμη και στις πιο δύσκολες ζώνες. 4. είναι ελάχιστα επεμβατική χωρίς ουλές και μώλωπες. 5. έχει άμεση αποθεραπεία. 6. είναι κατάλληλη και για ευαίσθητες περιοχές (λαιμός, μπράτσα). 6. είναι εγκεκριμένη από τον FDA.

ELLE: Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση;

Μ.Κ.: Εξαρτάται από το πόσες περιοχές θα λιποαναρρόφησησουμε.

ELLE:Υπάρχουν παρενέργειες μετά, όπως μώλωπες, οίδημα, πόνος;

Μ.Κ: Η λιποαναρρόφηση είναι μια κλειστή μέθοδος και όχι ανοιχτή όπως άλλες επεμβάσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται μεγάλες τομές, αλλά πολύ μικρές. Εκχυμώσεις πάντα εμφανίζονται, ωστόσο δεν παραμένουν στο δέρμα πολύ. Το πλεονέκτημα της λιποαναρρόφησης είναι ότι δεν αφήνει καθόλου σημάδια. Οι κάνουλες που εισχωρούν στην επιδερμίδα είναι πάρα πολύ λεπτές, έχουν διάμετρο ένα δύο χιλιοστά. Μάλιστα, υπάρχουν και κάνουλες που δεν λειτουργούν με το σύστημα της αρνητικής πίεσης, αλλά χειροκίνητα, και σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμη πιο λεπτές.

ELLE: Μπορεί να γίνει λιπομεταφορά κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης; 

Μ.Κ.: Ακριβώς επειδή με τη λιποαναρρόφηση στην ουσία κάνουμε λιπογλυπτική, ναι, μπορούμε να κάνουμε λιπομεταφορά: παίρνουμε περιττό λίπος από κάποια μέρη του σώματος, όπως είναι τα ψωμάκια, και αφού το επεξεργαστούμε, το μεταφέρουμε σε κάποιο σημείο που θέλουμε να γεμίσουμε και να βελτιώσουμε. Αυτές οι περιοχές μπορεί να είναι στο πρόσωπο, σε κάποιες παλιές ουλές, αλλά και στην όψη φλοιού πορτοκαλιού που δημιουργεί η κυτταρίτιδα. Και φυσικά επενδύουμε στη μέθοδο VASERsmooth για την οριστική εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Οι ιδανικοί υποψήφιοι δεν πρέπει να είναι παχύσαρκοι. Πρέπει το βάρος τους να είναι σταθερό και να έχουν μία ή περισσότερες περιοχές στο σώμα τους με περίσσια ποσότητα λίπους που δεν μπορεί να μειωθεί ούτε με δίαιτα ούτε με άσκηση.

ELLE:Μπορούμε, λοιπόν, να καταπολεμήσουμε και την κυτταρίτιδα κατά τη διάρκεια μιας λιποαναρρόφησης;

Μ.Κ: Ναι! Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάνουλες που έχουν μια ειδική οπή στην άκρη με σκοπό να γίνει διάσπαση στα διαφράγματα μεταξύ των λιποκυττάρων, τα οποία ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Έτσι η επιφάνεια της επιδερμίδας στις προβληματικές ζώνες γίνεται ομαλή και λεία. Επίσης κατά τη λιπομεταφορά μπορούμε να μεταφέρουμε σε περιοχές πολύ έντονης κυτταρίτιδας επεξεργασμένο λίπος σε ρευστή ή ημίρρευστη κατάσταση, αφού προετοιμάσουμε τον ιστό κάτω από το δέρμα των διαφραγμάτων. Πρόκειται για πολύ εξελιγμένες τεχνικές με τις οποίες επιτυγχάνεται ένα ωραίο και άρτιο αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάθε τα πάντα για τo hot skincare brand Drunk Elephant που ήρθε στην Ελλάδα

Color Sweep: Όλα όσα δεν ξέρουμε για το νέο balayage  

Η Lily-Rose Depp μας δείχνει σε αποκλειστικό video το νέο κραγιόν Rouge Coco Bloom της Chanel

MORE FROM

FITNESS