Ιδρώνεις στον ύπνο σου; Αυτοί είναι οι 4 πιο πιθανοί λόγοι

Μάθε ποιοι είναι οι βασικοί ύποπτοι που σε κάνουν να ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Elle 27 Μαΐ. 22
Ιδρώνεις στον ύπνο σου; Αυτοί είναι οι 4 πιο πιθανοί λόγοι

Ο ιδρώτας κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτελεί ένα φυσιολογικό γεγονός, σε περίπτωση που το υπνοδωμάτιο ή ο χώρος που κοιμάσαι είναι ιδιαίτερα ζεστός ή τα παπλώματα σου είναι πολλά. Όλοι μας έχουμε ξυπνήσει έστω και μια φορά στη μέση της νύχτας, ιδρωμένοι. Ίσως να έχουμε δει μόλις κάποιον εφιάλτη ή κάτι που μας έχει ανησυχήσει, με αποτέλεσμα οι ορμόνες μας να κάνουν πάρτι!

Ωστόσο η εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου έχει έναν διαφορετικό χαρακτήρα και μπορεί να σχετίζεται με κατάθλιψη και ορμονικές διαταραχές! Σε πολλές περιπτώσεις ο ίδρωτας το βράδυ σχετίζεται με την εμμηνόπαυση. Αν όμως δεν είσαι σε ηλικία που σε επηρεάζει τότε υπάρχουν και άλλες αιτίες που μπορεί να οφείλεται.

Οι 4 βασικοί λόγοι

Φάρμακα:

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε νυχτερινή εφίδρωση. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα για παράδειγμα, είναι ένας κοινός τύπος φαρμάκου που μπορεί να οδηγήσει σε νυχτερινές εφιδρώσεις. Ποσοστό από 8% έως το 22% των ατόμων που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα έχουν νυχτερινή εφίδρωση. Άλλα ψυχιατρικά φάρμακα έχουν επίσης συσχετιστεί με την κατάσταση αυτή.

Φάρμακα που λαμβάνονται για τη μείωση του πυρετού, όπως η ασπιρίνη και η ακεταμινοφαίνη, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε εφίδρωση. Μάλιστα έχουμε συνδέσει τον νυχτερινό ιδρώτα με την πτώση του πυρετού ενώ προηγουμένως μας έχει χορηγηθεί κάτι από τα παραπάνω.

Ωστόσο, πολλά άλλα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν νυχτερινή εφίδρωση ή έξαψη και αυτό είναι κάτι που μόνο ο γιατρός σου μπορεί να σε συμβουλεύσει καταλλήλως.

Διάβασε τους υπόλοιπους λόγους για τους οποίους προκαλείται ο ιδρώτας κατά τη διάρκεια του ύπνου στο bestofyou.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: