5 απίστευτα οφέλη του kickboxing που θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις

Αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι celebrities ενδίδουν σε αυτήν τη μορφή άσκησης.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 01 Νοε. 21
5 απίστευτα οφέλη του kickboxing που θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις
Cover photo: @adrianalima

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το kickboxing είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης για το σώμα μας. Συνδυάζει cardio και ενδυνάμωση, τονώνοντας τους μύες ενώ καίει λίπος. Ακόμη και διασημότητες όπως οι αδελφές Hadid, η Adriana Lima και η Ashley Benson ορκίζονται στην αποτελεσματικότητά της και έχουν προσθέσει τακτικές προπονήσεις kickboxing στα προγράμματα γυμναστικής τους. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο σχετικά με το kickboxing δεν είναι μόνο πόσο αποτελεσματικό είναι ως άσκηση, αλλά πόσο γρήγορα μεταμορφώνει το σώμα μας.

Αυτό που το ξεχωρίζει από τις άλλες προπονήσεις cardio είναι ότι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και εκτονωτικό. Είναι τέλειο γιατί πιέζεις συνεχώς τον εαυτό σου, συνήθως συνεργάζεσαι με έναν προπονητή που σε  παρακινεί καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος σας. Στην πραγματικότητα, η ωριαία συνήθως προπόνησή θα έχει τελειώσει πριν το καταλάβεις. Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα, διάβασε παρακάτω τα 5 οφέλη του kickboxing, που θα σε κάνουν να προσθέσεις αυτήν την μορφή άσκησης στη ρουτίνα σου.

1. Τονώνει ολόκληρο το σώμα 

Είτε θέλεις να τονώσεις τα χέρια, τα πόδια ή τον κορμό, δεν υπάρχει καμία περιοχή του σώματός που το kickboxing δεν θα συσφίξει και δεν θα τονώσει. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι kickboxers τείνουν να έχουν καλά ανεπτυγμένη μυϊκή μάζα και χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους. Όπως και η κολύμβηση, αυτή είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα. Όσο περισσότερες θερμίδες καις και όσο περισσότερους μύες επιστρατεύεις σωστά, τόσο περισσότερη βελτίωση θα δεις στη συνολική δομή του σώματος.

kickboxing

2. Μαθαίνεις αυτοάμυνα

Αυτό είναι ένα προνόμιο που δεν μπορεί να πιστωθεί σε πολλές άλλες μορφές άσκησης. Το kickboxing δεν είναι μόνο εξαιρετικό για το μυαλό και το σώμα, αλλά έχει επίσης μια πολύ πρακτική χρήση αφού σε βοηθά να αμυνθείς. Το kickboxing διαφέρει από άλλες μορφές fitness αφού χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές γροθιάς/κλωτσιάς, διδάσκοντάς σου τις βασικές δεξιότητες αυτοάμυνας. Η εκμάθηση ενός συνόλου δεξιοτήτων ενώ δουλεύεις για τη φυσική σου κατάσταση είναι ένας απίστευτος τρόπος να πυροδοτήσεις την αυτοπεποίθηση σου και η εκμάθηση της αυτοάμυνας θα είναι πάντα εκεί για εσάς.

3. Καις θερμίδες

Το kickboxing είναι μια προπόνηση υψηλής έντασης και μεγάλης πρόσκρουσης που θα σε κάνει συνεχώς να κινείσαι. Ο καρδιακός σου ρυθμός θα αυξάνεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα καις θερμίδες. Κατά μέσο όρο, χάνεις 800 έως 1000 θερμίδες ανά προπόνηση. Οι θερμίδες που καίγονται εξαρτώνται από τα επίπεδα έντασης και τα ατομικά σου χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Το kickboxing όντως εμπίπτει στην «έντονη» κατηγορία αερόβιας δραστηριότητας, που σημαίνει ότι καις περισσότερες θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με άλλες «μέτριας» έντασης δραστηριότητες.

kickboxing

4. Ανακουφίζει από το άγχος

Είτε πρόκειται για θυμό είτε για άγχος, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να διώχνεις αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Το kickboxing απαιτεί συνεχή κίνηση, η οποία βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι οι ασκήσεις πυγμαχίας μπορούν να μειώσουν τα συναισθήματα άγχους, κατάθλιψης και θυμού. Είναι σαν μια θεραπευτική συνεδρία, βγάζεις όλη την κακή ενέργεια όταν χτυπάς τον σάκο.

5. Βελτιώνει την αντοχή

Οι βαριές cardio προπονήσεις είναι το εισιτήριο για την οικοδόμηση αντοχής. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Biology of Sport δείχνει ότι το kickboxing μπορεί να οικοδομήσει cardio και μυϊκή αντοχή. Το kickboxing και η πυγμαχία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους και πιο διασκεδαστικούς τρόπους βελτίωσης της αντοχής. Όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο περισσότερο βελτιώνεται η αντοχή σου.Ένα από τα πιο σημαντικές συνιστώσες του kickboxing είναι να μάθεις πότε να αναπνέεις κατά τη διάρκεια της προπόνησής. Η εκμάθηση σωστών τεχνικών αναπνοής και η διατήρησή τους σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για την άσκηση σου με το να ρίχνεις την τέλεια γροθιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

#fitness #kickboxing #workout
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: