Άλλοι είναι λάτρεις του καρπουζιού και άλλοι του πεπονιού. Ωστόσο, πρόκειται γενικά για δύο πολύ αγαπημένα φρούτα που τα έχουμε συνδυάσει με τα καλοκαίρια μας και που μας δροσίζουν και μας τονώνουν με τις βιταμίνες και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους. Βέβαια, θα πρέπει η κατανάλωσή τους να είναι ελεγχόμενη, καθώς αν και είναι φρούτα, περιέχουν αρκετά σάκχαρα και για αυτό είναι εξάλλου και τόσο γλυκά και γευστικά.
Καρπούζι: Οφέλη για τον οργανισμό
Το καρπούζι είναι πλούσια πηγή καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Α, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού.
Διαθέτει επίσης ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση χάρη στο λυκοπένιο, ενώ η κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στο σώμα σε αργινίνη και την βρίσκεις επίσης στο καρπούζι, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
Πεπόνι: Οφέλη για τον οργανισμό
Το πεπόνι είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη C και β-καροτένιο, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και την προστασία του από καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου.
Παράλληλα η αντιπηκτική ουσία αδενοσίνη δρα προστατευτικά ενάντια στα εγκεφαλικά επεισόδια.
Τέλος το πεπόνι διαθέτει γενναιόδωρη ποσότητα βιταμίνης B6, η οποία ρυθμίζει το νευρικό σύστημα.
Στη μεταξύ τους σύγκριση θα λέγαμε πως υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα του πεπονιού, καθώς υπερτερεί σημαντικά σε κάλιο, που το χρειαζόμαστε το καλοκαίρι γιατί το χάνουμε μέσω του ιδρώτα. Παράλληλα, έχει περισσότερες φυτικές ίνες, καθώς επίσης βιταμίνη C και φυλικό οξύ.
Διάβασε ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες στο bestofyou.gr