Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά
Πάνω σε μια στιγμή κρίσης είναι πολύ πιθανό να κατηγορήσετε τον εαυτό σας, υποβαθμίζοντας τις ικανότητές σας. Πριν συμβεί αυτό σκεφτείτε μήπως ο/η διευθυντής σας έχει υπερβολικές απαιτήσεις από εσάς, δώστε χώρο στον εαυτό σας, δείτε τα σημεία στα οποία διαφωνείτε και συζητήστε το μαζί του. Πολλές φορές οι σχέσεις μας με τους ανωτέρους μας στη δουλειά, αντανακλούν τη σχέση μας με τις γονείς μας, μόλις το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα χαράξουμε και μια καλύτερη πορεία.
Βάλε κάποια όρια
Στην προσπάθειά μας να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, λέμε πάντα «ναι». Αυτή η συμπεριφορά οδηγεί κατά κανόνα στην υπερκόπωση, το λεγόμενο burnout. Το να λέτε και «όχι» σας βοηθά να διατηρείτε τη δύναμή σας και μια σχέση σεβασμού με τους ανωτέρους σας. Πώς μπορεί όμως να συμβεί αυτό; Αποφασίστε πως θα φεύγετε στην ώρα σας, κάντε πάντα διάλειμμα για φαγητό αντί να τρώτε μπροστά στον υπολογιστή σας, και φυσικά μην συνεχίζετε ποτέ τη δουλειά από το σπίτι.
Εστιάστε στην απόδοσή σας
Αντί να επιδιώκετε μια φιλία με τον/την διευθυντή σας, προσπαθήστε απλά να είστε αποδοτικοί στη δουλειά σας και χτίστε μια σχέση εκτίμησης. Σχεδόν ποτέ δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σε κάποιον να μας συμπαθήσει, μπορούμε όμως να του αποδείξουμε πως έχουμε ικανότητες στη δουλειά μας και αυτό αρκεί για να μας δουν με διαφορετική ματιά. Τολμήστε να συζητήσετε μαζί του ακόμα και για τις ιδέες σας πάνω σε θέματα εργασίας και έτσι θα ξεκινήσετε ένα δημιουργικό διάλογο.
Βρείτε άλλους υποστηρικτές
Πολλές φορές είναι δύσκολο να προσεγγίσουμε τον/την διευθυντή μας, ειδικά αν εργαζόμαστε σε μια μεγάλη εταιρεία. Για να κερδίσετε όμως το ενδιαφέρον του αρκεί να χτίσετε μια καλή σχέση με τους συναδέλφους σας και ειδικά με τα άτομα με τα οποία συνεργάζεται πιο στενά. Δείτε πως συμπεριφέρονται αυτά τα πρόσωπα, ζητήστε τις συμβουλές τους, δείξτε τις ικανότητές σας και αν κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους, τότε έχει ανοίξει ο δρόμος σας.