1. Brownies με καραμέλα
Υλικά
1 κουτί μείγμα σοκολάτας κέικ
1 συσκευασία καραμέλες Kraft περίπου 400 γραμμάρια
1 κουτάκι γάλα (που να εξατμίζεται)
3/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές αλεύρι
340 γραμμάρια ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας(δάκρυα)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεκάν- προαιρετικό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Βουτηρώστε ένα ταψί 20×30 εκατοστά και αφήστε το στην άκρη. Λειώστε την καραμέλα και το ⅓ φλιτζάνι γάλα και ανακατέψτε σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Σε ένα μπολ ανάμιξης συνδυάστε το μείγμα κέικ, ⅓ φλιτζάνι γάλα, λιωμένο βούτυρο και αλεύρι. Αδειάστε το μισό μείγμα στο ταψί και ψήστε για 6 λεπτά.
Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο και πασπαλίστε τα τσιπ σοκολάτας. Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από τα τσιπ σοκολάτας. Γεμίστε με το υπόλοιπο ταψί με το μείγμα brownie πάνω από την καραμέλα και ψήστε για επιπλέον 15-18 λεπτά.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς, έτσι ώστε η καραμέλα να έχει στέρεα μορφή. Συστήνεται να το βάλετε στο ψυγείο προτού το κόψετε, γιατί βοηθάε στη σταθερότητα του brownie έπειτα και στο κόψιμο των κομματιών.
2. Brownies με μέντα
Υλικά
Συστατικά για Brownie:
1 φλιτζάνι βούτυρο
170 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
Συστατικά για frosting μέντας:
3/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
85 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα μέντας
5 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Για τη σοκολάτα Ganache (topping):
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ημίγλυκα τσιπ σοκολάτας (δάκρυα)
Εκτέλεση
Για τα Brownies:
Θερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ευθυγραμμίστε ένα ταψί 20×30 εκ. με αλουμινόχαρτο και ψεκάστε ελαφρά με σπρέι μαγειρέματος. Αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε ένα μπόλ στο φούρνο μικροκυμάτων και λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλια και το αλάτι. Προσθέστε τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Απλώστε το μείγμα brownie στο κάτω μέρος του ταψιού. Ψήστε για 40-45 λεπτά ή έως ότου μια οδοντογλυφίδα βγει καθαρή (που σημαίνει πως έχει ψηθεί). Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.,
Για το Frosting Μέντας:
Χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μαζί. Προσθέστε το εκχύλισμα μέντας, το χρώμα και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Απλώστε πάνω από τα δροσερά brownies και βάλτε όλο το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να κρυώσει.
Για τη σοκολάτα ganache (topping):
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέστε το βούτυρο και τα τσιπ σοκολάτας. Λιώστε στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά μέχρι να λιώσουν. Απλώστε πάνω στο στρώμα από το frosting μέντας. Ψύξτε 1-3 ώρες έως ότου η σοκολάτα έχει κρυώσει και τα brownies μπορούν εύκολα να κοπούν.
3. Banana Bread Brownies
Υλικά
3/4 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μείγμα μπανάνας
1 φλιτζάνι ώριμες μπανάνες πουρέ (περίπου 2 μεσαίες μπανάνες)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μείγμα brownie
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι ημίγλυκα τσιπ σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε ένα τετράγωνο ταψί 22 εκατοστών.
Χτυπάμε το βούτυρο, την λευκή και την καστανή ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε ξανά. Επειτα το αλεύρι και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μεσαίο μπολ, πολτοποιήστε τις μπανάνες και πασπαλίστε με μπέικιν πάουντερ από πάνω. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν. Ρίξτε το μισό μείγμα στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Αφήστε τα στην άκρη.
Προσθέστε τη σκόνη κακάου και τα περισσότερα από τα τσιπ σοκολάτας, διατηρώντας μια χούφτα για να τα πασπαλίσετε πάνω από τα μπράουνις, αργότερα. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε.
Τοποθετήστε περίπου μισό από το μείγμα μπράουνις στο έτοιμο ταψί. Δεν χρειάζεται να καλύψει το κάτω μέρος. Ρίχνουμε το μείγμα μπανάνας πάνω από το μείγμα brownie. Ρίξτε κουταλιές από το υπόλοιπο μείγμα brownie στην κορυφή και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ενώσετε απαλά τα μείγματα μαζί. Πασπαλίστε με τα επιπλέον τσιπ σοκολάτας.
Ψήνουμε για 40 έως 45 λεπτά έως ότου μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο των brownies βγαίνει καθαρή. Ψύξτε επαρκώς πριν τεμαχίσετε σε τετράγωνα και απολάυστε!