5 απροσδόκητα feng shui tips από έναν επιτυχημένο resident expert του TikTok

Ο αρχιτέκτονας Cliff Tan κάνει την ασιατική αυτή πρακτική πιο προσιτή στον κόσμο μέσα από το TikTok.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 27 Ιαν. 22
5 απροσδόκητα feng shui tips από έναν επιτυχημένο resident expert του TikTok

Όταν σκέφτεσαι το TikTok, πιθανώς να σου έρχεται στο μυαλό η λέξη χάος, τα μανιακά χορευτικά βίντεο, οι έφηβοι που ουρλιάζουν και αρκετά αμφιλεγόμενα live streams. Όμως, τον περασμένο χρόνο, ορισμένοι δημιουργοί έστρεψαν την προσοχή τους στη βελτίωση της ζωής των γύρω τους μέσα από φιλικά και εύπεπτα tips σε μορφή σύντομων βίντεο.

Ένας από αυτούς ήταν ο Cliff  Tan ή @dearmodern, όπως είναι γνωστός στα social. Ο Λονδρέζος αρχιτέκτονας δημουργεί έξυπνα βίντεο σχετικά με την κινεζική πρακτική του feng shui, ένα σύνολο αρχών που προέρχονται από την αρχαία Κίνα και τις οποίες περιγράφει ως «εφαρμογή της κοινής λογικής και του ενστίκτου όταν σχεδιάζεις τον χώρο σου ή χτίζεις ένα σπίτι».

@dearmodern harder than you think! the work area needs to be close to the window and they tried everything! #spaceplanner #fengshui #smallspace #interiordesign ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic


Σύμφωνα με τον Cliff, το feng shui βασίζεται στην ιδέα ότι το μελλοντικό σου μονοπάτι εξαρτάται από την τύχη, τις προσπάθειες και τη νοοτροπία σου ή το φυσικό και τεχνητό περιβάλλον και ότι η πρακτική του αφορά τη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος σου για τα διάφορα μέρη της ζωής σου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της κριτικής σκέψης γύρω από τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν οι μεταβλητές του σπιτιού σου και τις διαφορετικές ενέργειες που φέρνουν σε έναν χώρο.

Ως εκπαιδευμένος αρχιτέκτονας με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας, ο Cliff εκτός από τεχνογνωσία μεταφέρει επίσης γενιές γνώσεων για το feng shui καθώς ο παππούς του ήταν σχολαστικός ασκούμενος. Όλα αυτά συνέβαλαν στο να συγκεντρώσει τον εντυπωσιακό αριθμό του 1,5 εκατομμυρίου ακολούθων στο TikTok και μια συμφωνία με την Bloomsbury για τη συγγραφή του βιβλίου «Feng Shui Modern» που θα κυκλοφορήσει αυτόν τον Φεβρουάριο.

TikTok

 

Παρακάτω, ο Cliff μοιράζεται τις 5 βασικές αρχές της πρακτικής που μπορούν να δοκιμάσουν οι αρχάριοι του feng shui στο σπίτι.

1. Σύνδεσε την πρακτική με τη δική σου κουλτούρα

Ο Cliff συμβουλεύει τους ανθρώπους να εξασκούν το feng shui με προσωπικό τρόπο, δηλαδή να κάνουν επιλογές που σχετίζονται με τον εαυτό τους, την κουλτούρα τους και τις εμπειρίες τους. Για αυτόν, η πολιτιστική ευαισθησία έχει να κάνει με την επιλογή αντικειμένων που κατανοείς πλήρως και σου αρέσουν, έτσι ώστε να έχεις μια σημαντική σύνδεση με τα αντικείμενα στο σπίτι σου. «Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φέρεις τη δική σου κουλτούρα», λέει.

2. Μη χρησιμοποιείς αντικείμενα που δεν έχουν κανένα νόημα για εσένα

«Στην Κίνα κρεμούν περγαμηνές γραμμένες με κινέζικους χαρακτήρες που περιγράφουν τυχερά πράγματα», εξηγεί ο Cliff. «Όσοι μιλούν κινέζικα τις καταλαβαίνουν και σημαίνει κάτι καλό γι’αυτούς, αλλά οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τους χαρακτήρες και απλώς κρεμούν αυτό το πράγμα που δεν έχει κανένα νόημα για αυτούς και επομένως δεν θα λειτουργήσει. Η ιδέα πίσω από το feng shui είναι να ενισχύσει τα πράγματα που είναι στο μυαλό μας».

TikTok

 

3. Εξασκήσου στο να είσαι παρόν 

«Ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις και να αισθανθείς τις αρχές της κινέζικης αυτής πρακτικής είναι έχοντας πλήρη επίγνωση του περιβάλλοντός σου. Όταν επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο ή ένα καφέ, αφιέρωσε λίγο χρόνο και σκέψου πού θέλεις να καθίσεις και γιατί ή αν βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο περιμένοντας την πτήση σου, αναρωτήσου το ίδιο πράγμα», συμβουλεύει ο Cliff. «Αναλύοντας το περιβάλλον γύρω σου και παίρνοντας συνεχώς υπολογισμένες αποφάσεις, θα αρχίσεις να βλέπεις το περιβάλλον με αυξημένο τρόπο».

4. Μην ακολουθήσεις τους κανόνες του feng shui μόνο και μόνο επειδή 

«Απόφυγε να ακολουθείς συμβουλές feng shui βασιζόμενος μόνο πάνω στην ονομαστική τους αξία», λέει ο Cliff. «Να ρωτάς πάντα γιατί και να κατανοείς τη λογική πίσω από κάθεμια από αυτές».

5. Εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου

«Το feng shui έχει να κάνει με το να νιώθεις προστατευμένος και άνετος σε έναν χώρο ή περιβάλλον. Είναι κάτι περισσότερο από το απλά να δείχνει ωραίος ο χώρος, είναι να μοιάζει σωστός», λέει. «Ο καλύτερος τρόπος για να το εξασκήσεις είναι να αφήσεις κάτω το βιβλίο και να προσπαθήσεις μόνος σου. Νιώσε τους χώρους γύρω σου χρησιμοποιώντας αυτές τις αρχές του».

Photos: @fengshuicollective

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

#Feng Shui #TikTok #tips #διακόσμηση
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: