Φτιάξε τον accent wall των ονείρων σου με αυτά τα χρήσιμα tips

Εάν πρόκειται να δημιουργήσεις ένα accent wall, κάνε το σωστά.

Σύρμα Κιουπελόγλου 03 Μαρ. 22
Φτιάξε τον accent wall των ονείρων σου με αυτά τα χρήσιμα tips
Cover photo: @annastathakiphoto

Ας είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές οι accent walls μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με αποτέλεσμα ατυχήματος, όπου τελείωσε το χρώμα και κάποιος άφησε τη δουλειά στη μέση. Ίσως ήταν η επιλογή του χρώματος ή του τοίχου, αλλά όπως και να έχει, δεν λειτούργησε. Κι όμως, το Instagram είναι γεμάτο με αναρτήσεις από λογαριασμούς design που δείχνουν άψογα εκτελεσμένους accent walls που μοιάζουν με interior όνειρο.

Εάν σκέφτεσαι να βάψεις μόνη σου έναν accent wall, μπορεί να ανησυχείς μήπως πέσεις σε αυτήν την πρώτη κατηγορία. Αλλά δεν χρειάζεται γιατί έχουμε μερικές συμβουλές και στρατηγικές για να διασφαλίσουμε ότι ο τοίχος που θα δημιουργήσεις θα είναι άψογος. Να τι πρέπει να γνωρίζεις.

Τι είναι ο accent wall;

Το χρώμα ή το design ενός accent wall είναι διαφορετικό από αυτά των υπόλοιπων τοίχων στο δωμάτιο. Μπορούν να δημιουργηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο ενός σπιτιού και είναι ένας τρόπος για να προσθέσεις λίγο χρώμα σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο δωμάτιο χωρίς τη δέσμευση (και χρόνο και κόστος) να βάψεις ή να βάεις ταπετσαρία και στους τέσσερις τοίχους του.


Όταν γίνονται σωστά, οι accent walls μπορούν επίσης να δώσουν περισσότερη συνοχή στο δωμάτιο. «Ένας στρατηγικά βαμμένος accent wall είναι ένας ισχυρός και αποτελεσματικός τρόπος για να προσθέσεις διάσταση και εστίαση σε ένα δωμάτιο», λέει η Cameron Johnson, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και ιδρύτρια της εταιρείας σχεδιασμού Nickson.

Πώς να δημιουργήσεις έναν accent wall που λειτουργεί

Διαλέξτε το σωστό χρώμα

Αυτό ακούγεται προφανές, αλλά είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι κάνουν λάθος. «Η επιλογή χρώματος είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική», λέει η Johnson. «Το χρώμα πρέπει να λειτουργεί σε συνδυασμό με τα γύρω έπιπλα και το design. Αυτό μπορεί να γίνει επιλέγοντας ένα χρώμα από το χαλί για παράδειγμα», εξηγεί η Johnson. Αλλά θα πρέπει επίσης να λάβεις υπόψιν τον ρόλο του δωματίου στην καθημερινή σου ζωή και πώς θέλεις να νιώθεις όταν βρίσκεσαι σε αυτό, όταν επιλέγεις ένα χρώμα.

«Το μπλε είναι γνωστό ότι ηρεμεί και προάγει μία ζεν διάθεση, έτσι είναι υπέροχο για την κρεβατοκάμαρα και μπορεί να δημιουργήσει την τέλεια όαση χαλάρωσης», εξηγεί η Johnson. «Το πράσινο είναι αναζωογονητικό και εξισορροπητικό και συχνά μια ωραία επιλογή σε μια είσοδο ή ένα σαλόνι. Ακόμη και το κίτρινο, σε μικρές πάντα δόσεις, μπορεί να μοιάζει φιλόξενο και γεμάτο ενέργεια», προσθέτει.

ACCENT WALL

Διάλεξε το σωστό τοίχο

Είναι καλύτερο να μην επιλέγεις έναν τοίχο τυχαία ή απλώς επειδή είναι πιο εύκολο να τον βάψεις. Σύμφωνα με την Johnson, η καλύτερη επιλογή για accent wall είναι συνήθως ο τοίχος με το εστιακό σημείο του δωματίου, όπως ο τοίχος του τζακιού, ένας τοίχος πίσω από ένα κεφαλάρι στην κρεβατοκάμαρα ή ένας τοίχος με ένα έργο τέχνης μεγάλης κλίμακας.

Σκέψου μία accent ceiling

Μια οροφή μπορεί επίσης να γίνει accent wall. Το βάψιμο της οροφής στρέφει την προσοχή προς τα πάνω όταν μπαίνεις στο δωμάτιο, καθιστώντας τη σημείο εστίασης. Συνήθως, οι accent ceiling γίνονται σε δωμάτια με γυψοσανίδα, η οποία λειτουργεί ως σαφές όριο μεταξύ της οροφής και των άλλων τοίχων ενός δωματίου. Αλλά είναι σίγουρα δυνατό να κάνεις μια accent ceiling και σε ένα δωμάτιο χωρίς γυψοσανίδα για μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT