3 συμβουλές για να είσαι πάντα κατάλληλα ντυμένη ανάλογα με την περίσταση

Απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις σωστές επιλογές στο ντύσιμό σου.

Elle 22 Μαρ. 24
3 συμβουλές για να είσαι πάντα κατάλληλα ντυμένη ανάλογα με την περίσταση

Σε όλες μας έχει συμβεί να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή πως έχουμε ντυθεί πολύ καλά για μία περίσταση ή το αντίθετο, σε σημείο που να θέλουμε να εξαφανιστούμε από προσώπου γης. Είτε επειδή δεν “διαβάσαμε” σωστά την κατάσταση είτε δεν πήραμε τις κατάλληλες συμβουλές ή επειδή δεν είχαμε το ιδανικό outfit για το εν λόγω event, καταλήξαμε σε αρκετά στιλιστικά λάθη, κάτι που θα θέλαμε να διαγράψουμε από τη μνήμη μας. Ωστόσο, πότε πραγματικά θεωρείσαι σωστά ντυμένη για την περίσταση; Και πώς θα εξασφαλίσεις να αποφύγεις ένα παρόμοιο σενάριο σαν αυτό που περιγράψαμε; Η απάντηση βρίσκεται στον σωστό προγραμματισμό. Ειδικότερα, συγκεντρώσαμε κάποιες βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μην ξαναβρεθείς ποτέ εκτός θέματος σε κάποια περίσταση, casual ή επίσημη.

Περίσταση

Όλα ξεκινούν από την περίσταση που έχεις να παρευρεθείς. Είναι πρωινή ή βραδινή; Επίσημη ή casual; Ποιοι θα είναι επίσης καλεσμένοι; Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις στην καλύτερη επιλογή για outfit. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και η τοποθεσία, αν δηλαδή θα βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο ή σε κάποιο σπίτι, δεδομένου ότι κάποια outfits θα βγουν εκτός θέματος. Από την άλλη, το ύφος της περίστασης, επίσης, είναι κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη, το οποίο θα το δώσει φυσικά ο οικοδεσπότης.

Εντύπωση

Ποια είναι η εντύπωση που εσύ θες να δώσεις με το outfit σου; Έχοντας απαντήσει στις πρώτες ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τη γενική εικόνα, το επόμενο στάδιο αφορά τη δική σου διάθεση. Ποιο είναι το στιλ που θέλεις να αποπνέει το look σου – φυσικά πάντα στα περιθωρία που σου επιτρέπει η περίσταση – και πώς πιστεύεις πως θα επιτύχεις το εν λόγω αποτέλεσμα; Αυτές οι σκέψεις πάλι θα σε οδηγήσουν στο κατάλληλο στιλ ρούχου, όπως και στα χρώματα που θα εναρμονιστούν με το όλο σύνολο που έχεις κατά νου.

Προσωπικό στιλ

Αφού κατέληξες σε κάποιες επιλογές ανάλογα με τις παραπάνω προϋποθέσεις, σειρά έχει το προσωπικό στιλ. Πώς θα κάνεις το outfit να μοιάζει δικό σου, λες και έχει φτιαχτεί για σένα; Επίλεξε κομμάτια που ταιριάζουν στο καθημερινό σου στιλ και στον τρόπο ζωής σου, ώστε να μην μοιάζουν ξένα πάνω σου. Δεν θες να σε φοράει το ρούχο, παρά να θυμίζει προέκταση του σώματός σου. Προτίμησε κομμάτια που μοιάζουν να είναι ραμμένα πάνω σου, δηλαδή εκείνα που έχουν άψογη εφαρμογή. Από την άλλη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αξεσουάρ, όπως κοσμήματα, τσάντες και υποδήματα που θα δώσουν προσωπικό χαρακτήρα στο αποτέλεσμα και θα κάνει το look να μοιάζει πιο σωστό, από τη στιγμή που θα νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό . Φυσικά, χρειάζεται δουλειά για να έχεις ανακαλύψει το προσωπικό σου στιλ – κάτι που δεν γίνεται μέσα σε μία ημέρα- την οποία μπορείς να κάνεις, λαμβάνοντας έμπνευση από λογαριασμούς στα social media, από τα άρθρα μας, από τα περιοδικά.

Κεντρική φωτογραφία: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT