Το τέλειο hack για να μην σε χτυπάνε ποτέ τα παπούτσια σου

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας, που μαθαίνουμε ένα μικρό μυστικό ή ένα τρόπο να λύσουμε κάτι που μας ταλαιπωρεί καθημερινά για καιρό και μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν είχαμε αυτή την πληροφορία -η οποία θα μας γλύτωνε απο πολλά "δεινά"- λίγο νωρίτερα. Αυτός είναι και ο ορισμός του life hack και εμείς το βρήκαμε για να αποτρέψουμε τα καινούρια σου παπούτσια να σου προκαλούν οδυνηρές φουσκάλες κάθε φορά!

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 03 Ιουν. 21
Το τέλειο hack για να μην σε χτυπάνε ποτέ τα παπούτσια σου

Υπάρχουν πολλά life hacks που σε μια στιγμή ανάγκης, είναι εκεί για να μας προστατεύουν απο ατυχήματα, να μας γλυτώνουν χρόνο και να μας δίνουν εύκολες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Για παράδειγμα το να βάλεις μανό σε ένα πόντο που έχει φύγει απο το καλσόν σου, ή να χρησιμοποιήσεις ταινία για να σχηματίσεις την τέλεια γραμμή eye-liner χωρίς κόπο, είναι hacks που σίγουρα μας διευκολύνουν.

Τι γίνεται όμως όταν αγοράζεις ένα νεο ζευγάρι παπούτσια και με μεγάλο ενθουσιασμό θέλεις να τα δοκιμάσεις στη πιο grande έξοδο της εβδομάδας καταλήγοντας να πονάς για ώρες και ακριβώς επειδή είναι αφόρετα και “σκληρά” σε κάποια σημεία, δημιουργούν ενοχλητικές φουσκάλες που σε πονούν για μέρες; Εμείς βρήκαμε τον τρόπο να σε βοηθήσουμε να νιώθεις άνετα σε όποιο νέο παπούτσι βάλεις.

Αν θέλεις να αποφύγεις τα τραυμαπλάστ ή τα patches που μετακινούνται και κάνουν τη βόλτα σου και το περπάτημά σου πολύ ενοχλητικό είναι πολύ απλό. Προτού βάλεις τα παπούτσια σου ψέκασε τις περιοχές που πιστεύεις θα σε πιέσουν με λίγο αποσμητικό. Αυτό είναι το life hack που θα σώσει και τα πόδια σου ενώ θα σε βοηθήσει να ευχαριστηθείς ακόμη και τις πιο πολύωρες εξόδους σου. Πώς; Η απάντηση βρίσκεται πίσω απο τον λόγο που δημιουργούνται οι φουσκάλες εξαρχής.

παπούτσι

Τι ακριβώς είναι η φουσκάλες; 

Χωρίς πολλούς και περίπλοκους ιατρικούς όρους, η φουσκάλα είναι ουσιαστικά μια θήκη με υγρό που σχηματίζεται στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Ο πιο συχνός τύπος φουσκάλας, είναι αυτή που προκαλείται απο την τριβή, που συμβαίνει συνήθως στα παπούτσια τα οποία προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες για το σχηματισμό τους. Ένα ζεστό περιβάλλον που συνήθως περιλαμβάνει εφίδρωση και μια συνεχόμενη τριβή σε ένα συγκεκριμένο σημείο για μεγάλο διάστημα (που προκαλείται απο το περπάτημα)

Πως αυτό το life hack μπορεί να αποτρέψει τις φουσκάλες να σχηματιστούν;

Το αποσμητικό λειτουργεί στα πόδια με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και στις μασχάλες μας. Περιορίζει την υγρασία, με αποτέλεσμα ο ιδρώτας και η ζέστη που συμβάλλουν στην τιβή και το σχηματισμό της φουσκάλας, είναι κατά πολύ λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν. Το ίδιο ισχύει και για το υγρό που σχηματίζεται στο εσωτερικό της φουσκάλας.

Σύμφωνα με τη δική μας εμπειρία, τα αποσμητικά σε spray λειτουργούν πολύ καλύτερα ως hack απο τα ολά, που πιθανότατα χρειάζονατι περισσότερο χρόνο να στεγνώσουν και τη δράση τους τείνει να αποδυναμώνεται γρηγορότερα.

παπούτσι

Είναι σημαντικό βέβαια να σημειωθεί πως αν επιλέξεις να φορέσεις ούτως η άλλως πολύ σκληρά παπούτσια για πρώτη φορά, ίσως χρειάζεται ένας χρόνος προσαρμογής και χρήσης του παπουτσιού για να τα κάνει πιο άνετα και αυτό το hack με το αποσμητικό να μη βοηθάει απο μόνο του. Εναλλακτικά, για τις δύσκολες αυτές περιπτώσεις, μπορείς να δοκιμάσεις να φοράς τα παπούτσια σου με κάλτσες μέσα στο σπίτι για κάποιο χρονικό διάστημα και να τα περπατάς για να ¨χτίσετε” μια σχέση εμπιστοσύνης και να ξέρουν πως τα αγαπάς μεν αλλά χρειάζεσαι να ¨μαλακώσουν” λίγο για να σου δώσουν το χώρο σου να τα ευχαριστηθείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: