Νερό ρυζιού: Το beauty hack που έρχεται από την Ασία για να μεταμορφώσει τα μαλλιά σου

Τα μακριά και υγιή μαλλιά είναι άξια θαυμασμού. Και με αυτό το tip που έρχεται από την Ανατολή μπορείς να τα αποκτήσεις κι εσύ μια για πάντα.

Νίνα Μουσούρη 26 Απρ. 23
Νερό ρυζιού: Το beauty hack που έρχεται από την Ασία για να μεταμορφώσει τα μαλλιά σου

Ένα από τα μεγαλύτερα trends στην hair care ρουτίνα είναι η χρήση του νερού ρυζιού. Και μπορεί αυτό το tip να σου ακούγεται ως κάτι καινούργιο, όμως, η συγκεκριμένη πρακτική χρησιμοποιούνταν για αιώνες από τις γυναίκες στην Ασία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Cosmetic Chemists, οι κυρίες της Ιαπωνίας κατά την περίοδο  794 έως 1185 μ.Χ,  χρησιμοποιούσαν στα μαλλιά τους το Yu-Su-Ru (ένα νερό από το πλύσιμο ρυζιού).

Η μέθοδος στη συνέχεια διαδόθηκε από ένα χωριό στην Κίνα που ονομάζεται Huangluo. Οι γυναίκες Yao, που κατοικούν εκεί, είναι διάσημες για τα πολύ μακριά τους μαλλιά, που έχουν μήκος περίπου 6 μέτρα. Σύμφωνα με το Medical News Today, οι γυναίκες Yao έχουν αποκτήσει αυτό το αποτέλεσμα χάρη στο πλύσιμο που κάνουν με το νερό ρυζιού.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της απόδειξης αποτελεσματικότητας του νερού ρυζιού περιορίζεται στην ιστορία και την παράδοση, υπάρχει και επιστημονικός συλλογισμός πίσω από τα οφέλη του.

Και αυτό που σκεφτόμαστε τώρα όλες είναι ένα; Θα μας μετατρέψει το νερό ρυζιού σε Ραπουνζέλ; Όχι ακριβώς είναι η απάντηση. Σύμφωνα με έρευνες έχει ιδιότητες που αποκαθιστούν και προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. «Επιστημονικά, πρέπει να ενώνονται 18 αμινοξέα για να δημιουργήσουν την πρωτεΐνη που χρειάζεται για την ανάπτυξη των μαλλιών. Το νερό ρυζιού περιέχει οκτώ από αυτά τα αμινοξέα », εξηγεί ο hair colorist, Richy Kandasamy. «Έτσι, όταν χρησιμοποιείται νερό ρυζιού στα μαλλιά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναγέννηση των μαλλιών. Οι βιταμίνες που περιέχονται στο νερό ρυζιού (B, C και E) ενισχύουν επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών».

Πώς θα φτιάξεις νερό ρυζιού

Το πλύσιμο των μαλλιών μας με το νερό ρυζιού είναι μια εύκολη διαδικασία,  η οποία μπορεί να επιτευχθεί στο σπίτι. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα φλιτζάνι ώμο ρύζι, ένα μεγάλο βάζο ή ένα μπολ και ένα σουρωτήρι.

Βάλε νερό σε ένα μπολ και χρησιμοποίησε το σουρωτήρι για να ξεπλύνεις το ρύζι. Βεβαιώσου ότι όλες οι ακαθαρσίες έχουν απομακρυνθεί. Μάλιστα, σε ορισμένα βίντεο προτείνεται να γίνει το ξέπλυμα πολλές φορές.

Γέμισε το βάζο ή το μπολ με ένα φλιτζάνι νερό και πρόσθεσε μέσα το καθαρό ρύζι. Στη συνέχεια ανακάτεψε το ρύζι στο μπολ. Εάν έχεις ένα βάζο, μπορείς να κλείσεις το καπάκι  και να ανακινήσεις το ρύζι. Το νερό πρέπει να φαίνεται γαλακτώδες.

Άφησε το μείγμα για 24 ώρες.

Μετά από 24 ώρες, στραγγίστε το υγρό από το ρύζι. Αποθήκευσε το υγρό σε βάζο ή ένα άδειο μπουκάλι σαμπουάν ή δοχείο.

Αντιμετώπισε το νερό του ρυζιού, όπως μια τυπική μάσκα μαλλιών ή μια θεραπεία «Πρώτα, πρέπει να βρέξεις τα μαλλιά σου με το νερό ρυζιού, ειδικά την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής και στη συνέχεια κάνε μασάζ για πέντε λεπτά», λέει ο Kandasamy.Αυτό το βήμα στοχεύει τους θύλακες της τρίχας και  διεγείρει την ανάπτυξη και ενισχύει των μαλλιών

Περίμενε για πέντε λεπτά και ξέπλυνε το νερό του ρυζιού χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σου σαμπουάν.

Δες το βίντεο για την hair-care ρουτίνα με νερό ρυζιού:

Cover photo:IMAXtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT