3 «έξυπνα» tips για φυσικό styling στα μαλλιά χωρίς θερμότητα

Δώσε φυσική κίνηση και άψογο στυλ στα μαλλιά σου, αφήνοντας στην άκρη τα εργαλεία που εκπέμπουν θερμότητα.

Νίνα Μουσούρη 01 Ιουν. 23
3 «έξυπνα» tips για φυσικό styling στα μαλλιά χωρίς θερμότητα

Το γνωρίζουμε όλες: Η συχνή χρήση της θερμότητα είναι εχθρός για τα μαλλιά μας, αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείπουμε τη χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων και φυσικά, όποτε, μπορούμε φροντίζουμε να κάνoυμε το styling των μαλλιών μας δίχως να χρησιμοποιούμε όλα αυτά τα εργαλεία που εκπέμπουν θερμότητα. Ειδικά, μάλιστα, σε περιπτώσεις που το hair-look μας είναι αρκετά ταλαιπωρημένο. Κάπως έτσι, λοιπόν, για να δώσουμε στα μαλλιά μας ένα φυσικό styling και για να τα εκπαιδεύσουμε να έχουν κίνηση υπάρχουν μερικά «έξυπνα» tips που πρέπει να γνωρίζουμε.

3 μυστικά για να αναδείξουμε φυσικά τα μαλλιά μας

Wet stories

Σε περίπτωση που έχουμε κυματιστά ή σγουρά μαλλιά και παρατηρούμε ότι υπάρχει η τάση για φριζάρισμα, καλό θα ήταν να κάναμε το styling σε βρεγμένα μαλλιά, αντί για στεγνά. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά έτσι θα καταφέρουμε να καθορίσουμε καλύτερα το σχήμα και την υφή των μαλλιών μας.

Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι, ενώ τα μαλλιά μας είναι νωπά ακόμα, αφού τα ψεκάσουμε με κάποιο προϊόν για styling της επιλογής μας, να ξεκινήσουμε να δίνουμε κίνηση στα μαλλιά μας με τα χέρια ανακοινώνοντας τις μπούκλες από πάνω προς τα κάτω. Επιπλέον, μπορούμε να δουλέψουμε το σχήμα τους, τυλίγοντας μια μια κάθε τούφα στη λαβή μια χτένας. Αυτό θα καθορίσει το σχήμα τους.

Nighty night

Σίγουρα όταν ξυπνάμε το πρωί, τα μαλλιά μας είναι ανακατωμένα και σε πολλές περιπτώσεις αποκτούν μια ανεπιθύμητη τσάκιση που το πρωί μας δυσκολεύει στο styling και μας ωθεί να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία που εκπέμπουν θερμότητα. Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε γι’ αυτό; Αρχικά μια έξυπνη λύση είναι να πιάσουμε τα μαλλιά μας σε ένα bun με ένα scrunchie και φυσικά να επιλέξουμε να κοιμόμαστε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη, κάνοντας μια χαλαρή πλεξούδα, για να μην υπάρχει τριβή στα μαλλιά μας και να μην δημιουργείται το ανεπιθύμητο φριζάρισμα.

Detox Power

Ακόμα και το detox των μαλλιών μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Γιατί; Όταν στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, όπως τα leave in conditioners, τα ξηρό σαμπουάν ή οι κρέμες για styling κ.λπ., ό,τι υπολείμματα αφήνουν συστρέφονται στα μαλλιά μας και στο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι όταν αυτό συμβαίνει τα μαλλιά μας αμέσως γίνονται πιο θαμπά και δεν έχουν κίνηση. Κάπως έτσι, μια detox θεραπεία, μια φορά το μήνα είναι απαραίτητη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η συχνότητα καθορίζεται και από την κατάσταση που βρίσκονται τα μαλλιά μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT