3 μυστικά στο λούσιμο για πιο δυνατά και πλούσια μαλλιά

Αυτά τα tips δεν τα γνωρίζουν πολλές και μπορούν να μας εξασφαλίσουν θεϊκά μαλλιά κάθε μέρα.

Νίνα Μουσούρη 16 Ιαν. 24
3 μυστικά στο λούσιμο για πιο δυνατά και πλούσια μαλλιά

Νιώθεις ότι το τελευταίο καιρό τα μαλλιά σου, δεν έχουν το όγκο που είχαν; Αρχικά θέλουμε να σου πούμε ότι το να χάνουμε 50 με 100 τρίχες είναι απολύτως φυσιολογικό. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, σίγουρα μπορούμε όλες να νιώσουμε καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε tips για την haircare ρουτίνα μας που θα μπουστάρουν τα μαλλιά, αλλά, φυσικά, και στην περίπτωση που αισθανόμαστε ότι κάτι δεν είναι φυσιολογικό, να απευθυνθούμε και σε κάποιον ειδικό που θα μας λύσει όλες τις απορίες και θα μας κατατοπίσει ακριβώς για τη φροντίδα των μαλλιών μας και του τριχωτού της κεφαλής.

3 μυστικά στο λούσιμο που θα ενδυναμώσουν τα μαλλιά σου

Χρησιμοποιούμε θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής πριν από το σαμπουάν

Σε περίπτωση που ως τώρα δεν χρησιμοποιούσαμε, κάποια θεραπεία πριν από το σαμπουάν, ίσως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουμε τώρα. Συγκεκριμένα μια θεραπεία απολέπισης του τριχωτού της κεφαλής που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας, των ρύπων αλλά και της συσσώρευσης προϊόντων, είναι η ιδανική. Ναι, το να διατηρούμε το τριχωτό της κεφαλής μας απαλλαγμένο από τη συσσώρευση όλων αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να αναζωογονήσουμε και να ευνοήσουμε την ανάπτυξη των τα μαλλιά μας. Παράλληλα, αξίζει μα σημειωθεί κιόλας ότι ακολουθώντας αυτό το step, πριν το λούσιμο, διασφαλίσουμε ότι όλα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε μετά (σαμπουάν, conditioner), θα φτάσουν αποτελεσματικά στους θύλακες και συνεπώς θα επωφεληθούμε πλήρως από τα οφέλη τους.

Μια σημαντική σημείωση που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε; Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής θα πρέπει να γίνεται κάθε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αποφύγουμε τυχών ερεθισμό.

μαλλιά

Λέμε “ναι” στη χρήση σαμπουάν με tea tree oil

Το να αναζητήσουμε ένα σαμπουάν όπου στη σύνθεσή του έχει tea tree oil, είναι η πιο έξυπνη κίνηση. Αυτό το φυσικό συστατικό παρέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, προσφέροντας καταπραΰντική δράση στο τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, πέρα από αυτό και το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της υπερβολικής συσσώρευση προϊόντων, της λιπαρότητα και του νεκρού δέρματος που έχει συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, το tea tree oil βοηθά στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε να μπορoύμε να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα– ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όσες είναι επιρρεπείς σε λιπαρές ρίζες

Hair Massage

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική συμβουλή; Επιλέγουμε κατά τη διάρκεια του λουσίματος, να κάνουμε κυκλικές κινήσεις, αντί να τρίβουμε το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονεί τα μαλλιά.

Εστιάζουμε στα σημεία πίεσης: Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία πίεσης κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών και της βάσης του κρανίου. Χρησιμοποιούμε μόνο τα μαξιλαράκια των δακτύλων μας. Τα νύχια μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT