Ήξερες ότι τα χείλη μας χάνουν όγκο όσο μεγαλώνουμε; 2 βασικά tips για να το προλάβεις

Δώσε στα χείλη τη φροντίδα που έχουν ανάγκη!

Νίνα Μουσούρη 07 Δεκ. 23
Ήξερες ότι τα χείλη μας χάνουν όγκο όσο μεγαλώνουμε; 2 βασικά tips για να το προλάβεις

Ξέρουμε καλά ότι όσο μεγαλώνουμε το δέρμα αλλάζει τόσο ως προς την όψη όσο και ως προς την υφή. Μάλιστα, ακόμα και αν πολλές από εμάς δεν το γνωρίζαμε ή δεν το είχαμε προσέξει, ένα από τα σημεία του προσώπου μας που επίσης αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, είναι τα χείλη καθώς γίνονται πιο λεπτά. Οι λόγοι που συμβαίνουν όλα αυτά; Η σταδιακή μείωση του κολλαγόνου είναι μια από τις κυριότερες αιτίες.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου μας, η αλήθεια είναι ότι και για τα χείλη υπάρχουν τα κατάλληλα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να τα ενισχύσουμε και να τα προστατέψουμε από τη φθορά του χρόνου.

Γιατί τα χείλη γίνονται πιο λεπτά καθώς μεγαλώνουμε;

Το να γίνονται τα χείλη μας πιο λεπτά όσο μεγαλώνουμε είναι μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης και μπορεί να αποδοθεί σε παράγοντες όπως απώλεια κολλαγόνου, λίπους, λιπιδίων και υγροσκοπικών στοιχείων όπως το υαλουρονικό οξύ. Όταν η φυσική παραγωγή αυτών αρχίζει να επιβραδύνεται, το δέρμα θα φαίνεται λιγότερο παχύ και ελαστικό. Είναι λογικό.

2 beauty μυστικά για να ενισχύσουμε τα χείλη μας:

Προστασία στο ευαίσθητο δέρμα

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε έμφαση στην προστασία του δέρματος από στρεσογόνους παράγοντες όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η φλεγμονή και τα ερεθιστικά συστατικά. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Χρησιμοποιώντας ένα βάλσαμο για τα χείλη με SPF και αποφεύγοντας τη χρήση τοπικών ερεθιστικών προϊόντων που μπορούν να βλάψουν τον φραγμό του δέρματος.

χείλη

Launchmetrics / spotlight

Ενυδάτωση SOS

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το υπόλοιπο δέρμα, έτσι και τα χείλη μας χρειάζονται σταθερή ενυδάτωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, είναι να επενδύσουμε σε ένα βάλσαμο για τα χείλη που υποστηρίζει τον φραγμό του δέρματος χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό υγραντικών, μαλακτικών και αποφρακτικών συστατικών. Γιατί; Πρώτον, τα υγραντικά (όπως το υαλουρονικό οξύ) προσελκύουν νερό. Ωστόσο, αν και είναι καλοί στο να τραβούν νερό, δεν είναι τόσο καλοί στο να το συγκρατούν. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συνδυάζονται με μαλακτικά και αποφρακτικά συστατικά, τα οποία γεμίζουν τις “ρωγμές” στο φράγμα και αποκαθιστούν τα λιπίδια. Ποια είναι τα στοιχεία που λειτουργούν έτσι; Τα θρεπτικά συστατικά, όπως το σπορέλαιο moringa, το καστορέλαιο, τα βούτυρα και η βιταμίνη Ε, ανήκουν ανάμεσα σε αυτά και δρουν στο να σφραγίζουν την υγρασία, προστατεύοντας έτσι το δέμα. Κάπως έτσι, λοιπόν, επιλέγουμε ένα βάλσαμο που υποστηρίζει τον φραγμό του δέρματος και είναι εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT