3 δημοφιλή natural skincare hacks που ο δερματολόγος σου δεν θα ήθελε να δοκιμάσεις

Τα dos και τα dont's σε αυτά τα hacks!

ELLE Team 23 Δεκ. 21
3 δημοφιλή natural skincare hacks που ο δερματολόγος σου δεν θα ήθελε να δοκιμάσεις

Αν και όλες μας έχουμε αδυναμία σε ένα καλό hack ομορφιάς με φυσικά προϊόντα, που έχουμε στο σπίτι, υπάρχουν ορισμένες δημοφιλείς skincare συμβουλές που πραγματικά δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δημοφιλείς. Γιατί το λέμε αυτό; Μέσα από τα social media προβάλλονται συνεχώς ολοένα και περισσότερα beauty tricks, τα οποία πιστεύουμε πως αν τα εφαρμόσουμε θα χαρίσουμε στην επιδερμίδα μας την φροντίδα που της αξίζει. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Κάπως έτσι, λοιπόν, εμείς βρήκαμε τα hacks, στα οποία δεν θα έπρεπε να υποκύπτουμε με κλειστά τα μάτια.

skincare

Don’t: Μέλι για την ακμή
Dο: Χρησιμοποιήστε υπεροξείδιο του βενζοϋλίου

Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές το αποκαλούν ως υγρό χρυσό. Ωστόσο, αν και το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των τραυμάτων της επιδερμίδας, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου έχει αποδειχθεί κλινικά ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία πρώτης γραμμής για την ακμή. Μήπως σε αυτή τη περίπτωση να κρατήσετε το μέλι για το τσάι.

Don’ t: Xυμός λεμονιού για μαύρα στίγματα
Do: Χρησιμοποιήστε τρετινοΐνη, υδροκινόνη και αζελαϊκό οξύ

Ο ορός βιταμίνης C χρησιμοποιείται συχνά για τα μαύρα στίγματα, οπότε ο, πλούσιος σε βιταμίνη C, χυμός λεμονιού θα πρέπει να λειτουργεί άψογα. Ωστόσο το να απλώσουμε χυμό λεμονιού στην επιδερμίδα μας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, αντί να φτιάξουμε λεμονάδα για την skincare ρουτίνα μας, ίσως είναι καλύτερο να δοκιμάσουμε αυτά τα στοιχεία: τρετινοΐνη, υδροκινόνη, αζελαϊκό οξύ.

Don’t: Ταινία για τις ρυτίδες
Do: Χρησιμοποιήστε τρετινοΐνη και SPF

Τα face lift stickers μπορεί να περιορίσoυν την κίνηση του προσώπου μας, αλλά η χρήσης του για να εξομαλύνει τις ρυτίδες μας έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα. Η εναλλαγή τους; η «πολύ πιο αποτελεσματική» τρετινοΐνη και η απόλυτη δερματολογική λύση, το αντηλιακό. Με την πάροδο του χρόνου μελέτες έχουν δείξει ότι το SPF να επιβραδύνουμε τη γήρανση και μπορούμε ακόμη και να αναστρέψουμε τα σημάδια του χρόνου. Εφαρμόζουμε καθημερινά και θα έτσι θα είμαστε σε θέση να αποτρέψετε τις ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί καν να σκεφτούμε τη χρήση ταινίας στο πρόσωπό μας, μακροπρόθεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: