Ξέρεις γιατί πρέπει να καθαρίζεις την πρέσα μαλλιών συχνά;

To hairstyle για πολλές από εμάς είναι συνήθεια. Κάπως έτσι και η χρήση της πρέσας είναι καθημερινή ρουτίνα γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε επιμελείς στο πως την χρησιμοποιούμε αν θέλουμε το χτένισμά μας να είναι πάντα άψογο.

Elle 24 Ιουν. 21
Ξέρεις γιατί πρέπει να καθαρίζεις την πρέσα μαλλιών συχνά;

Σίγουρα θα γνωρίζεις και εσύ τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθείς πάντα πριν από τη χρήση ενός ισιωτικού, σύμφωνα με τους οποίους πρέπει κάθε φορά να ψεκάζεις τα μαλλιά σου με ένα προστατευτικό spray θερμότητας, αλλά και κατά την διάρκεια της χρήσης του να μην υπερβαίνεις τους 230 βαθμούς. Αυτοί είναι οι κανόνες που σίγουρα όλες μας γνωρίζουμε. Ωστόσο, είμαστε σίγουρες ότι υπάρχει και ένα step που οι περισσότερες από εμάς πολλές φορές παραμελούμε. Ποιο είναι αυτό;

Ο καθαρισμός της πρέσας μας είναι ένας επιπλέον κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάμε, καθώς τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Λαμβάνοντας υπόψη την ποσότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε για να χαρίσουμε προστασία και styling, είναι φυσικό οι συσκευές μας να αποκτήσουν κάποια συσσώρευση από τα υπολείμματα αυτών των προϊόντων. Έτσι, λοιπόν, όπως θα συμφωνήσουν και οι περισσότεροι hair experts, όσο πιο καθαρό είναι το σίδερο, τόσο καλύτερο θα είναι το hairstyle μας.

πρέσα

Photo credit: @onparledemode

Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε τη πρέσα μας;

Όπως κάθε συσκευή που αγοράζουμε, έτσι και η πρέσα πρέπει να καθαρίζεται και να συντηρείται επιμελώς για να λειτουργεί σωστά. Η συσσώρευση προϊόντων μπορεί να κάνει το σίδερο να μην λειτουργεί κανονικά. Ειδικά αν έχετε κάνει μια επένδυση σε ένα ακριβό σίδερο, θα πρέπει να το φροντίζετε σωστά, ώστε να το έχετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια βρώμικη πρέσα μπορεί να προκαλέσει ζημιά ακόμα και στα ίδια τα μαλλιά. Πως συμβαίνει αυτό; Εάν υπάρχει συσσώρευση προϊόντων, το σίδερο δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό και αυτό θα σας κάνει να περνάτε τα μαλλιά σας με την πρέσα αρκετές φορές. Αυτό θα οδηγήσει σε υπερβολική έκθεση θερμότητας και κατ’ επέκταση αλλοιώνεται και η ποιότητα της τρίχας μας.

Πως γίνεται ο γίνεται ο σωστός καθαρισμός;

Εάν σε αυτό το σημείο αναρωτιέσαι πώς να καθαρίσεις την πρέσα σου, ευτυχώς είναι μια εύκολη διαδικασία. Αλλά για να βεβαιωθούμε ότι όλες ξέρουμε πώς να το κάνουμε  σωστά, εμείς ακολουθήσαμε την καθιερωμένη μας έρευνα και βρήκαμε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος.

Αρχικά πρέπει να ζεστάνετε την πρέσα για να μαλακώσουν τα υπολείμματα και να αφαιρεθούν εύκολα. Στη συνέχεια βρέξτε μια μπατονέτα ή μια μαλακή πετσέτα με νερό ή οινόπνευμα και σκουπίστε ευγενικά τις πλάκες της πρέσας σας. Με αυτό το τρόπο θα αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα που έχουν αφήσει τα προϊόντα για stylng.Τέλος είναι καλό να ακολουθείτε αυτή την διαδικασία μια φορά το μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: