Εσύ γνωρίζεις ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος αναμονής για κάθε beauty προϊόν που εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου;

Το γνωρίζουμε καλά πως υπάρχει ιεραρχία στο τρόπο που εφαρμόζουμε τα beauty προϊόντα. Τι γίνεται όμως με τον χρόνο αναμονής;

Εσύ γνωρίζεις ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος αναμονής για κάθε beauty προϊόν που εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου;
Cover photo:@shenisebreslin

Όπως έχουμε αναρωτηθεί για το ποια μπορεί να είναι η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζουμε τα skincare προϊόντα μας, σίγουρα πολλές από εμάς έχουμε σκεφτεί και το πόση ώρα πρέπει να περιμένουμε μεταξύ των beauty items που εφαρμόζουμε προκειμένου να είναι έχουμε την μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Κάπως έτσι εμείς θέλοντας να βάλουμε τέλος σε αυτό το ερώτημα κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς δεν υπάρχει ο μαγικός αριθμός, επειδή ο χρόνος που απαιτείται για τα προϊόντα περιποίησης προκειμένου να διεισδύσουν στο δέρμα ποικίλλει από τύπο σε τύπο, ανάλογα με την σύνθεση και την ποιότητα του beauty items.

Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα, καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι η αναμονή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάνει τα προϊόντα πιο αποτελεσματικά, δηλώνει στο Allure η Kristina Goldenberg, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο είναι γεγονός πως κάθε προϊόν πρέπει να «καθίσει στο δέρμα» πριν περάσουμε στο επόμενο beauty step. Επιπλέον, η αναμονή μπορεί να βοηθήσει τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί να εφαρμοστούν τοπικά για να καταπολεμήσουν κάποια συγκεκριμένη ανάγκη όπως οι κηλίδες ή μια κρέμα ματιών.

Η αναμονή μέχρι κάθε προϊόν να απορροφηθεί στο δέρμα μας είναι εξαιρετικά χρήσιμη και αυτό για να μην συσσωρευτούν όλα τα προϊόντα μαζί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Femme Fatale (@onparledemode)

Θεραπείες ακμής: 1 λεπτό

Τα συνταγογραφημένα τοπικά φάρμακα, ειδικά αυτά για την ακμή, απαιτούν σίγουρα λίγο χρόνο αναμονής. Πρέπει να απορροφηθούν πλήρως από το δέρμα μας πριν από την εφαρμογή ορών και ενυδατικών προκειμένου να έχουμε την μέγιστη αποτελεσματικότητα. Οι θεραπείες ακμής χρειάζονται ένα λεπτό για να «καθίσουν» στην επιδερμίδα πριν την εφαρμογή της κρέμας πάνω τους. Αυτό γίνεται για να αφήσουν τα ενεργά συστατικά να κάνουν τη δουλειά τους.

Ρετινόλη: 10 δευτερόλεπτα

Όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως η ρετινόλη, ο χρόνος αναμονής είναι ανύπαρκτος-επειδή έχουν διαφορετική σύσταση και αναμειγνύονται και απορροφώνται πιο γρήγορα.

Ορός και ενυδατική κρέμα: 1 λεπτό

Ο χρόνος για την εφαρμογή μεταξύ ορών και ενυδατικών είναι περίπου ένα λεπτό. Αυτή η αναμονή χαρίζει σε κάθε προϊόν μια στιγμή για να εμβαθύνει στους πόρους μας.

Αντιηλιακό: 1 λεπτό

Η δεύτερη εξαίρεση είναι το αντιηλιακό, το οποίο χρειάζεται λίγο χρόνο για να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρό. Όταν αναμειγνύεται το αντηλιακό με άλλα προϊόντα, γίνεται αραιωμένο και λιγότερο αποτελεσματικό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το SPF πρέπει να είναι το τελευταίο στρώμα της πρωινής μας ρουτίνας περιποίησης. Μάλιστα, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να περιμένουμε ένα λεπτό μεταξύ της ενυδατικής μας κρέμας και του αντιηλιακού για να επιτρέψουμε στο καθένα να διεισδύσει στο δέρμα. Στη συνέχεια περιμένουμε μερικά λεπτά για να βεβαιωθούμε ότι το αντηλιακό έχει απορροφηθεί πλήρως πριν προχωρήσουμε στη ρουτίνα του μακιγιάζ μας.

Ποιο είναι το δικό μας tip; Σε όλα αυτά μην ξεχνάς πως η σωστή σειρά με την οποία εφαρμόζουμε τα beauty προϊόντα μας είναι το κλειδί της επιτυχία και είναι πιο σημαντική ακόμα και από το χρόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: