Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα αντιηλιακού που πρέπει καθημερινά να απλώνεις στην επιδερμίδα σου

H επιδερμίδα μας πρέπει να προστατεύεται από την βλαβερή ακτινοβολία. Κάπως έτσι, όπως καταλαβαίνεις, είναι σημαντικό να μένεις πάντα πιστή στον αντιηλιακό σου σύμμαχο, αλλά να απλώνεις και την σωστή ποσότητα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 15 Ιουν. 21
Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα αντιηλιακού που πρέπει καθημερινά να απλώνεις στην επιδερμίδα σου

Το αντιηλιακό αποτελεί ένα από τα βασικά skincare προϊόντα που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ από την ρουτίνα σου. Όλα όσα χρειάζεσαι προκειμένου να κρατήσεις το δέρμα σου καλά προστατευμένο από τον ήλιο είναι μέσα σε κάθε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο. Ωστόσο, το πόσο καλά προστατεύεται το δέρμα μας από την βλαβερή ακτινοβολία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τρόπο που εφαρμόζουμε το προϊόν, αλλά και από το πόσο συνεπής είμαστε σε αυτήν την διαδικασία

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ιδανική ποσότητα είναι 2 χιλιοστόγραμμα ανά τετραγωνικό εκατοστό. Δηλαδή-με ποιο απλά λόγια- η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με μισό κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και το λαιμό. Συγκεκριμένα, ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού για την κάθε περιοχή.

Όσον αφορά τα αντιηλιακά με τα οποία ενδέχεται να μην μπορείς να παρακολουθήσεις εύκολα την ποσότητα που εφαρμόζεις θα πρέπει να βασιστείς σε άλλες τεχνικές για να βεβαιωθείς ότι χρησιμοποιείς την απαιτούμενη ποσότητα. Συγκεκριμένα για τα stick αντιηλιακά είναι καλύτερο να εφαρμόζεις τέσσερα περάσματα μπρος-πίσω τα οποία θα απλώσεις στην συνέχεια ομοιόμορφα στην επιδερμίδα σου. Στην περίπτωση αντιηλιακών που είναι σε spray μορφή, συνήθως συνίσταται να ψεκάζεις τόση ποσότητα ώστε να βεβαιωθείς ότι υπάρχει προϊόν σε ολόκληρη την επιφάνεια του προσώπου σου

Ωστόσο, εμείς σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτή είναι συνήθως η ενδεικτική ποσότητα που προτείνεται στις οδηγίες χρήσεως των αντηλιακή. Εσύ, όμως, σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου, ο οποίος γνωρίζει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου καλύτερα από τον καθέναν. Επιπλέον μην ξεχνάς ότι εκτός από την αναζήτηση υψηλού αριθμού SPF, το αντιηλιακό που επιλέγεις θα πρέπει να σε  προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις ακτίνες UVA, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από το SPF.

επιδερμίδα

Tips για την σωστή εφαρμογή:

Δεν έχει σημασία αν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο, οπουδήποτε και αν είσαι ακόμα και κοντά σε κάποιο παράθυρο, αυτό μπορεί να μπλοκάρει τις ακτίνες UVB, αλλά πιθανότατα δεν θα μπλοκάρει τις ακτίνες UVA.

Η καθημερινή εφαρμογή μιας ενυδατικής SPF είναι μια συνήθεια που αποδίδει μακροπρόθεσμα. Εάν το κάνεις μόνο περιστασιακά, τότε δεν πρόκειται να πετύχεις την σωστή προστασία της επιδερμίδας σου.

Τέλος, σε περίπτωση που είσαι απρόθυμη να εφαρμόζεις την απαιτούμενη ποσότητα αντιηλιακού τότε φρόντισε να επιλέξεις ένα αντηλιακό με μεγαλύτερο αριθμό SPF. Ωστόσο, μην ξεχνάς, ότι  αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη να ανανεώνεις το αντιηλιακό σου κάθε δύο ώρες όταν βρίσκεσαι στην θάλασσα και γενικότερα στην ύπαιθρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#beauty #skincare #αντιηλιακό #επιδερμίδα
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: