Χαλάρωση της επιδερμίδας: Οι βασικές αιτίες που την προκαλούν

4 super sos κανόνες για την πρόληψη της χαλάρωσης.

Νίνα Μουσούρη 05 Δεκ. 23
Χαλάρωση της επιδερμίδας: Οι βασικές αιτίες που την προκαλούν

Όσον αφορά τη γήρανση του δέρματος πέρα από το πέρασμα του χρόνου, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την όψη της επιδερμίδας μας. Συγκεκριμένα, μιλάμε για την εγγενή και εξωγενή γήρανση.

Ουσιαστικά, η πρώτη περίπτωση αφορά όλες μας και σχετίζεται με τη σταδιακή μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης  στον οργανισμό μας. Αυτό με την σειρά του οδηγεί στη χαλάρωση και στη τραχιά υφή. Επιπλέον, υπάρχει και απώλεια υποδόριου λίπους ή λιπώδους ιστού που κάνει το δέρμα μας να υποκύπτει στη βαρύτητα. Φυσικά, σε αυτό συμβάλουν σημαντικά και οι αυξομειώσεις στο βάρος όπου συχνά μπορούν να οδηγήσουν σε χαλάρωση του δέρματος.

Όσον αφορά την εξωγενή γήρανση αφορά τις εξωτερικές δυνάμεις που βρίσκονται περισσότερο υπό τον έλεγχό μας. Έτσι, ο κύριος εχθρός του δέρματος είναι το υπεριώδες φως που επιταχύνει την μείωση των επιπέδων του κολλαγόνου και ελαστίνης. Συγκεκριμένα, με την πάροδο του χρόνου, το υπεριώδες φως του ήλιου βλάπτει ορισμένες ίνες του δέρματος που ονομάζονται ελαστίνη. Η διάσπαση των ινών ελαστίνης κάνει δέρμα να κρεμάει και να χάνει την ελαστικότητά του.

4 βήματα για την πρόληψη της χαλάρωσης

Tο καλό ντεμακιγιάζ

Χωρίς καμία αμφιβολία η απαραίτητη κίνηση στην ιεροτελεστία περιποίησης της επιδερμίδας μας, είναι το ντεμακιγιάζ. Κάθε βράδυ, λοιπόν, πριν από τον ύπνο, πρέπει να την καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπό μας, ακόμη κι αν δεν έχουμε βαφτεί. Γιατί;  Ένα αποτελεσματικό προϊόν ντεμακιγιάζ απομακρύνει, εκτός από τις χρωστικές, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και όλα τα μικροσωματίδια που αιωρούνται στον αέρα και προσκολλώνται πάνω στο δέρμα μας, όπως η σκόνη και άλλα πολλά που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.

Καθαρισμός-Super SOS

Ο καθαρισμός ακολουθεί μετά το ντεμακιγιάζ και δεν νοείται το ένα βήμα χωρίς το άλλο, αφού μαζί αποτελούν τη βάση για μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα. Συγκεκριμένα, αφού αφαιρεθεί το μακιγιάζ είναι απαραίτητο το να επενδύσουμε σε προϊόν καθαρισμού που θα επιλέξουμε σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Ο κύριος στόχος του καθαρισμού, εξάλλου, είναι η προστασία του δέρματος από τους ρύπους οι οποίοι, όταν δεν απομακρύνονται, αλλοιώνουν το υδρολιπιδικό φιλμ, το πρώτο φράγμα και ουσιαστικά την άμυνα του της επιδερμίδας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις.

επιδερμίδας

Η ενυδάτωση ημέρα & νύχτα

Η ενυδάτωση είναι η Νο1 ανάγκη της επιδερμίδας για την ενδυνάμωση του φραγμού, ανεξάρτητα από τον τύπο της, την ηλικία και το αν είναι πρωί ή βράδυ. Απλά, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, επιλέγουμε τις συνθέσεις που θα στοχεύσουμε.  Εάν, για παράδειγμα, το δέρμα είναι λιπαρό, έχουμε ανάγκη από ένα oil free, ανάλαφρο ενυδατικό τζελ. Σε κάθε περίπτωση, το προϊόν πρέπει να διεισδύσει πλήρως έπειτα από λίγες απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ αφήνοντας το δέρμα άνετο και απαλό.

Αντιηλιακή προστασία όλο το χρόνο

Last but not least,  η χρήση αντιηλιακού κάθε πρωί πριν βγούμε έξω είναι η κίνηση που δεν πρέπει να λείπει από  τη ρουτίνα μας, χειμώνα- καλοκαίρι. Αυτό, φυσικά, ανεξάρτητα από την ηλιοφάνεια και τον χρόνο έκθεσης, καθώς οι ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από τα σύννεφα και επιτίθενται στα κύτταρα του δέρματος, προκαλώντας την πρόωρη και μη αναστρέψιμη γήρανσή του. Τα σημάδια της φωτογήρανσης καραδοκούν όχι μόνο μετά τις διακοπές, αλλά όλο τον χρόνο και είναι στο χέρι μας να τα κρατήσουμε μακριά, είτε εφαρμόζοντας αντιηλιακό πάνω από την κρέμα ημέρας είτε επενδύοντας σε μια αντιγηραντική με υψηλό δείκτη SPF. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνουμε τη μελανογένεση που οδηγεί σε καφέ κηλίδες, την πιο συχνή αντίδραση του δέρματος που εκτίθεται στον ήλιο, αλλά και τον πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων και τη χαλάρωση της επιδερμίδας.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: