Πώς πρέπει να αποστειρώνεις τα beauty προϊόντα σου εν μέσω κορονοϊού;

Η πανδημία έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας πλέον και έχει φέρει μεγάλες αλλαγές. 'Έτσι, ακόμα και οι συνήθειες που ακολουθούμε στην skincare ρουτίνα μας έχουν προσαρμωστεί στα νέα δεδομένα της εποχής.

Elle 06 Μαρ. 21
Πώς πρέπει να αποστειρώνεις τα beauty προϊόντα σου εν μέσω κορονοϊού;

Η έλευση της πανδημίας έχει αλλάξει για τα καλά πλέον την καθημερινότητα και τις συνήθειες μας. Μάλιστα, όσο αυτό κλιμακώνεται γινόμαστε ακόμα πιο επιμελείς με τους κανόνες υγιεινής μας, προκειμένου να αισθανθούμε περισσότερο ασφαλείς και να μειώσουμε τους κινδύνους να νοσήσουμε. Κάπως έτσι, λοιπόν, απολυμαίνουμε ότι κατεβάζει ο νους μας και είμαστε μονίμως με ένα αντισηπτικό στο χέρι. Εδώ που τα λέμε, δεδομένου των συνθηκών, δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά. Και αφού σίγουρα θα έχεις αποστειρώσει τα πάντα, αν και εσύ είσαι beauty lover, τώρα το ερώτημα είναι ένα. Πρέπει να απολυμαίνουμε τα προϊόντα ομορφιάς μας; Ας ξεκινήσουμε έχοντας ως δεδομένο ότι και εσύ φρόντιζες από πριν τα beauty items σου να παραμένουν καθαρά. Οπότε για να είμαστε ακριβείς, το σωστό ερώτημα είναι, αν τώρα με την έλευση της πανδημίας πρέπει να κάνεις κάτι επιπλέον. H απάντηση είναι ΝΑΙ και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Stop sharing

Ναι, είναι πολύ ωραίο το να μοιράζεσαι και οι περισσότερες από εμάς συνηθίζουμε να δίνουμε στις κολλητές μας φίλες κάποια από τα αγαπημένα μας προϊόντα. Ωστόσο, την δεδομένη χρονική στιγμή, καλό θα ήταν να μην δανείζεις τα προϊόντα ομορφιάς σου σε κανέναν. Και γιατί στο λέμε αυτό; Εάν η εξωτερική επιφάνεια αγγιχθεί από κάποιον που ενδεχομένως νοσεί τότε ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Και αναφερόμαστε μόνο σε προϊόντα γιατί είναι δεδομένο ότι τα πινέλα, τα σφουγγαράκια και γενικά όλα τα beauty toοls μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα δανείζουμε σε κανέναν. Σε περίπτωση όμως που υποκύψεις και τελικά μοιραστείς τα καλλυντικά σου, απολύμανε αμέσως την επιφάνεια του δοχείου. Τα μικρόβια του κορονοϊού μπορούν να ζήσουν πάνω στις επιφάνειες για αρκετό χρονικό διάστημα γι’ αυτό δώσε ιδιαίτερη προσοχή.

Πως να απολυμαίνεις σωστά τα προϊόντα ομορφιάς σου

Αν έχεις δώσει πρόσφατα τα καλλυντικά σου σε κάποια φίλη σου, υπάρχει ο τρόπος να τα απολυμάνεις χωρίς να χαλάσεις την σύνθεσή τους. Ποιος είναι αυτός; To αλκοόλ χρησιμοποιείται ως απολυμαντικό και εξατμίζεται, οπότε δεν επηρεάζει καθόλου την υφή των προϊόντων σου. Ένα spray αλκοόλης είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος απολύμανσης για τα καλλυντικά σου. Αυτή, άλλωστε,  είναι και η τακτική που ακολουθούν και οι make-up artists, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους για πολλούς ανθρώπους. Επιπλέον η συσκευασία στην οποία βρίσκεται το προϊόν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Εάν αγοράζεις προϊόντα σε αντλίες χωρίς αέρα ή σε μη εκτεθειμένα πακέτα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Όσο για τις εξωτερικές επιφάνειες των προϊόντων σου, είτε πρόκειται για γυάλινο βάζο ή πλαστικό συμπαγές, τα τυπικά μαντηλάκια απολύμανσης είναι ιδανικά. Ακόμα και τα απολυμαντικά χεριών με βάση το αλκοόλ είναι πολύ αποτελεσματικά για τις επιφάνειες.

Μην ξεχνάς!

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον κόσμο και πέρα από την πανδημία εμείς πρέπει πάντα να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας. Οι περισσότεροι δερματολόγοι μας συμβουλεύουν να «μουλιάζουμε» τα beauty itemas μας μία φορά την εβδομάδα – τουλάχιστον – για να αποφευχθεί η συσσώρευση μικροβίων. Για όσες από εμάς χρησιμοποιούμε μόνο τα δάχτυλά μας για να εφαρμόσουμε το μακιγιάζ μας -πολλές το κάνουμε- είναι εξαιρετικά σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά την εφαρμογή των  προϊόντων στο πρόσωπό μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με αυτές τις 7 κρέμες νυκτός θα νιώσεις άλλος άνθρωπος

Christa Allen: 3 hacks από την πιο γνωστή beauty influencer στο Tik-Tok

Όσα πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: