Είσαι σίγουρη πως εφαρμόζεις το αντηλιακό σου σε όλα τα σημεία που πρέπει;

Μήπως ξεχνάς να προστατέψεις, από τον ήλιο, κάποιο από αυτά τα 6 μέρη του σώματος σου;

Elle 19 Ιουν. 22
Είσαι σίγουρη πως εφαρμόζεις το αντηλιακό σου σε όλα τα σημεία που πρέπει;

Δεν υπάρχει αμφιβολία: ο ήλιος είναι εχθρός του δέρματος. Τα εγκαύματα, η φωτογήρανση και ο καρκίνος της επιδερμίδας είναι μερικές από τις καταστροφικές του επιπτώσεις. Όπως καταλαβαίνεις, η χρήση του αντηλιακού είναι αδιαπραγμάτευτη και ιδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η έκθεση είναι ακόμα μεγαλύτερη πρέπει να δίνουμε έμφαση σε κάθε περιοχή του σώματος. Εσύ, λοιπόν, η ερώτηση είμαι μια: Εφαρμόζεις το αντηλιακό σου σε όλα τα μέρη του σώματος, που πρέπει, ή μήπως παραμελείς κάποια από αυτά;

Στο δέρμα της κεφαλής

Ναι, μπορούμε να πάθουμε ηλιακό έγκαυμα στο κεφάλι. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να φοράμε ένα καπέλο, το οποίο θα αποτρέψει επίσης την ηλίαση. Επιπλέον εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας ένα λάδι μαλλιών με SPF για να προστατεύσουμε το χρώμα από τον ήλιο.

Αυτιά

Συνήθως τα αυτιά κρύβονται από τα μακριά μας μαλλιά και έτσι εύκολα μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Πρέπει να εφαρμόζουμε τα αντηλικά μας ακόμα και στα αυτιά.

Στόμα

Ακόμα και τα χείλη μας μπορούν να πάθουν έγκαυμα από τον ήλιο. Η μη προστασία αυτής της περιοχής αυξάνει ακόμη και τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Για να το αποφύγουμε, πρέπει να προμηθευτούμε ένα βάλσαμο για τα χείλη με SPF.

Στο δέρμα γύρω από τα μάτια

Από φόβο μην μπει προϊόν στα μάτια, πολλές φορές αποφεύγουμε αυτή την περιοχή όταν εφαρμόζουμε την αντηλιακή προστασία. Λάθος, καθώς το εξαιρετικά λεπτό δέρμα στα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο. Επομένως, αποφεύγουμε κάποιο έγκαυμα με το να φοράμε γυαλιά ηλίου που φιλτράρουν τις ακτίνες UVA και UVB και την κρέμα μας φυσικά.

Πόδια

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε ένα ηλιακό έγκαυμα στα πόδια

Χέρια

Καλύτερα να μην πλένουμε τα χέρια μας αφού εφαρμόσουμε το αντηλιακό μας σε όλο μας το σώμα. Αν είναι πολύ κολλώδες η αίσθηση, που έχει μείνει στα χέρια, σκουπίζουμε την παλάμη με ένα χαρτομάντιλο αλλά αφήνουμε την αντηλιακή κρέμα στο πίσω μέρος των χεριών μας. Γιατί; Δεν θέλουμε χέρια με ρυτίδες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT