Καταρρίπτουμε 3 μύθους για το αντηλιακό

Γιατί το αντηλιακό είναι το σημαντικότερο beauty item της ρουτίνας μας.

Elle 03 Ιουν. 22
Καταρρίπτουμε 3 μύθους για το αντηλιακό

Τον αγαπάμε αλλά παράλληλα τον αποφεύγουμε όσο μπορούμε. Δεν ξέρουμε αν το κατάλαβες, αλλά αναφερόμαστε στον ήλιο, όπου η προστασία μας κατά των ακτίνων είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τα τελευταία χρόνια τα beauty brands δημιουργούν όλο και πιο καινοτόμα αντηλιακά προϊόντα που αποτελούν απαραίτητα items της καθημερινής μας ρουτίνας περιποίησης. Ωστόσο, επειδή, όσον αφορά το αντηλιακό μας γίνονται πολλές συζητήσεις και υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση, εμείς σήμερα κάναμε μια mini έρευνα για να απαντήσουμε σε 3 μύθους σχετικά με την αντηλιακή φροντίδα της επιδερμίδας μας.

Οι βαθιές αποχρώσεις του δέρματος δεν χρειάζονται αντηλιακό

Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τη φυλή, την εθνικότητα ή τον τόνο του δέρματος. Αν και τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα δεν διατρέχουν τόσο υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος όσο εκείνοι με ανοιχτόχρωμο δέρμα, έαν εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος, τείνει να εντοπιστεί σε μεταγενέστερο, πιο επικίνδυνο στάδιο. Εν ολίγοις: Η σωστή αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος. Μπορεί οι βαθύτεροι τόνοι δέρματος να παράγουν περισσότερη χρωστική ουσία μελανίνης, που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV, τα ηλιακά εγκαύματα, την πρόωρη γήρανση του δέρματος και την υπερμελάγχρωση αλλά η προστασία και οι κίνδυνοι παραμένουν οι ίδιοι για όλους.

Χρειαζόμαστε SPF μόνο για το πρόσωπό μας

Αυτό είναι μύθος, παρά το γεγονός ότι καλούμαστε να εστιάσουμε σε περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο, και άλλα μέρη, όμως, όπως τα χέρια θα πρέπει να έχουν SPF προστασία. Το μελάνωμα των φακοειδών άκρων (ALM) είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος τύπος μελανώματος που εμφανίζεται συνήθως στις παλάμες των χεριών και στα πέλματα των ποδιών, σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Το SPF στο μακιγιάζ παρέχει αρκετή προστασία

Ενώ η επιλογή προϊόντων ομορφιάς με SPF είναι ευεργετική, δεν αντικαθιστά το πραγματικό αντηλιακό. «Το μακιγιάζ που περιλαμβάνει SPF είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα», λέει η δερματολόγος Δρ Mona Gohara. «Ένα βασικό SPF είναι απαραίτητο». Ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι για να λάβουμε την απαραίτητη αντηλιακή προστασία που ισχυρίζονται οι εταιρείες αντηλιακών, πρέπει να χρησιμοποιούμε άφθονη ποσότητα του προϊόντος – χωρίς ελαφριά ταμπονάρισμα.

Cover photο:@jamienkidd

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: