Follow us

Search

Γιατί το έλαιο σταφυλιού υπάρχει στα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς;

Υπάρχουν αμέτρητα συστατικά που χρησιμοποιούνται για τα beauty προϊόντα μας. Ωστόσο μερικά φυσικά στοιχεία , όπως το έλαιο σταφυλιού το συναντάμε σε όλο και περισσότερα καλλυντικά.

Γιατί το έλαιο σταφυλιού υπάρχει στα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς;
Cover photo:@chloecleroux

Όσο ελκυστικό και αν είναι το να εντάξουμε τα φυσικά συστατικά στη beauty ρουτίνα μας, το γεγονός ότι προέρχονται από τη φύση δεν σημαίνει πάντα ότι θα λειτουργήσουν και αποτελεσματικά στην επιδερμίδα μας. Ωστόσο, μερικά φυσικά συστατικά έχουν αποδείξει πολλές φορές την ευεργετική τους δράση όσον αφορά την υγεία την επιδερμίδας και αξίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη μια θέση στη skincare ρουτίνα μας.

Ένα από αυτά τα συστατικά είναι σίγουρα και το έλαιο σταφυλιού, το οποίο πιθανότατα το έχετε εντοπίσει και εσείς σε μια μια μεγάλη μερίδα προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης. Αυτό που όμως δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα, είναι οι λόγοι για τους οποίους το έλαιο από σταφύλι είναι ένα τα πρωταγωνιστικά στοιχεία σε πολλά καλλυντικά. Είναι ενυδατικός σύμμαχος; Εξομαλύνει το δέρμα; Χαρίζει λάμψη;

Τι ακριβώς είναι το έλαιο σταφυλιού;

Τα έλαια συνήθως εξάγονται στα εργοστάσια με την σύνθλιψη των σπόρων και τη χρήση διαλυτών. Ωστόσο, οι πιο υγιείς τύποι σπόρων και φυτικών ελαίων είναι αυτό που γίνονται μέσω ψυχρής έκθλιψης. Από εκεί, μπαίνει σε μια πληθώρα προϊόντων, όχι μόνο επειδή ταιριάζει καλά με άλλα συστατικά, αλλά επειδή έχει και πολλά να προσφέρει σε αρκετούς τύπους δέρματος που παρουσιάζουν «ανησυχίες». Το συγκεκριμένο συστατικό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στη φροντίδα του δέρματος λόγω ορισμένων ευεργετικών ιδιοτήτων του.

Ποια είναι τα οφέλη του σταφυλιού;

Το να πούμε ότι το έλαιο σταφυλιού έχει απλώς κάποιες ευεργετικές ιδιότητες που το καθιστούν επιθυμητό στη φροντίδα του δέρματος μπορεί να είναι υποτιμητικό. Ως έλαιο είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά του οφέλη, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Αυτή η αντιοξειδωτική δύναμη προέρχεται από τις πολυφαινόλες και τις βιταμίνες A, C και E.

Εκτός από τις αμυντικές του ιδιότητες, το έλαιο σταφυλιού μπορεί να κάνει αισθητή διαφορά στην όψη και την αίσθηση του δέρματός μας. Πως ενυδατώνει το θαμπό, αφυδατωμένο δέρμα, εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός σας και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Αυτά τα χαρακτηριστικά, οφείλονται στο λινολεϊκό οξύ και τη βιταμίνη Ε, στοιχεία, τα οποία βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία, αποκαθιστούν την ελαστικότητα και προστατεύουν από βλάβες που προκαλούν παράγοντες από το περιβάλλον.

Επιπλέον το λινολεϊκό οξύ του σταφυλιού μπορεί επίσης να βελτιώσει τη λειτουργία φραγμού του δέρματος και να μειώσει την ερυθρότητα, χάρη στο ότι είναι αντιφλεγμονώδες.

Το έλαιο σταφυλιού φράζει τους πόρους;

Η λέξη λάδι μπορεί να φέρει στο μυαλό μας εικόνες λιπαρής επιδερμίδας και ξεσπάσματα, αλλά η χρήση λαδιού δεν οδηγεί απαραίτητα σε λιπαρότητα – ειδικά στην περίπτωση του σταφυλιού. Τα έλαια με τη σωστή σύνθεση και τα προϊόντα δεν είναι απαραίτητα υπεύθυνα για ακνεϊκά δέρματα και για τους φραγμένους πόρους. Στην πραγματικότητα, το έλαιο σταφυλιού έχει ιδιότητες καταπολέμησης της ακμής επειδή είναι αντιμικροβιακό και αντιφλεγμονώδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MORE FROM

ΟΜΟΡΦΙΑ

BEST of INTERNET