Εσύ γνωρίζεις γιατί το αγγούρι είναι το απόλυτο beauty hack για τα μάτια μας;

Το αγγούρι είναι το στοιχείο που μπορεί να βάλει τέλος στα πρησμένα και κουρασμένα μάτια.

Elle 20 Αυγ. 21
Εσύ γνωρίζεις γιατί το αγγούρι είναι το απόλυτο beauty hack για τα μάτια μας;
Cover photo:@maralafontan

Η εικόνα μιας γυναίκας, η οποία έχει τοποθετημένες δύο φλούδες αγγουριού κάτω από τα μάτια της, σίγουρα είναι γνώριμη σε όλες μας. Ωστόσο λίγες ξέρουμε τι ακριβώς προσφέρει το συγκεκριμένο beauty hack και γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε να μάθουμε τα πάντα.

Η εφαρμογή φέτες αγγουριού στην περιοχή των ματιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος, επειδή η δροσιά τους λειτουργεί ως αγγειοσυσπαστικό καθώς επιβραδύνει τη ροή του αίματος. Το πρήξιμο στα μάτια μπορεί να συμβεί με τη διαστολή και το πρήξιμο των αγγείων. Η δροσερή θερμοκρασία του αγγουριού βοηθά στο τρόπο που δρουν τα αιμοφόρα αγγεία, ανακουφίζοντας το πρήξιμο. Με λίγα λόγια, λοιπόν, τα αγγούρια μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα όποτε έχουμε μια κουραστική ημέρα ή κάποιο βράδυ που ξενυχτήσαμε και την επόμενη μέρα ήρθατε αντιμέτωπες με τα πρησμένα μάτια.

αγγούρι

Και αν νομίζεις ότι ευεργετικές ιδιότητες που έχει το αγγούρι σταματούν εδώ, κάνεις λάθος. Αυτό το στοιχείο καταπολεμά και την ξηροδερμία κάτω από τα μάτια καθώς «χαρίζει» στο δέρμα μια σημαντική ώθηση ενυδάτωσης. Η έρευνα που διεξήχθη από τον δερματολόγο Howard Murad σημειώνει ότι όταν τα αγγούρια εφαρμόζονται τοπικά, μπορούν να “ενισχύσουν τα κύτταρα έτσι ώστε να διατηρηθούν ενυδατωμένα και να λειτουργήσουν στα υψηλότερα επίπεδα.

Υπάρχουν και περισσότερα! Οι φέτες αγγουριού μπορούν να καταπολεμήσουν  και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, χάρη στα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Κ, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: