Κρέμες σώματος & body lotions: Ποια είναι η βασική διαφορά τους;

Και στις δύο περιπτώσεις, η ενυδάτωση είναι δεδομένη.

Νίνα Μουσούρη 10 Φεβ. 23
Κρέμες σώματος & body lotions: Ποια είναι η βασική διαφορά τους;

Όταν αναζητούμε την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, είναι ξεκάθαρο ότι θα χρησιμοποιήσουμε είτε την αγαπημένη μας κρέμα σώματος, είτε το body lotion μας. Ναι, μιλάμε για δυο διαφορετικά προϊόντα που μπορούν εξίσου να συμβάλουν στη περιποίηση της επιδερμίδας, χαρίζοντας ενυδάτωση, σφριγηλότητα. Που βρίσκεται, όμως, η διαφορά τους; Κι όμως, σύμφωνα με τους δερματολόγους, υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο προϊόντων που στοχεύουν στη περιποίηση σώματος. 

Μπορεί οι λοσιόν σώματος και οι κρέμες σώματος να εξυπηρετούν παρόμοιες λειτουργίες αφού παρέχουν ενυδάτωση, υγρασία και καταπραΰνουν την ξηρή επιδερμίδα, όμως η κύρια διαφορά τους βρίσκεται στη υφή τους. Οι κρέμες σώματος είναι πιο παχύρρευστες από τις λοσιόν επειδή περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση λαδιού. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως συσκευάζονται ενώ τα body lotion σε μπουκαλάκια αντλίας. Μάλιστα, μια ακόμα διαφορά τους είναι ότι σε σχέση με τις κρέμες σώματος, τα body lotions απορροφώνται πιο γρήγορα και δεν χρειάζονται τόσο χρόνο για να γίνουν ένα με την επιδερμίδα μας.

Τι είναι καλύτερο να επιλέξουμε;

Όσες από εμάς έχουμε ξηρή επιδερμίδα είναι καλύτερο να επιλέξουμε μια κρέμα σώματος αφού η πιο παχιά υφή της θα βοηθήσει να κλειδώσει η επιδερμίδα μας περισσότερη υγρασία. Από την άλλη όσες από εμάς έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, είναι ξεκάθαρο ότι το body lotion είναι η πιο σωστή επιλογή. Η ελαφριά του σύσταση δεν θα φράξει τους πόρους της επιδερμίδας μας.Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, σε κάθε περίπτωση ισχύει ένας κοινό χαρακτηριστικό και για τα δύο αυτά προϊόντα: Τόσο τα body lotions, όσο και οι κρέμες σώματος στοχεύουν στη ενυδάτωση του δέρματος.Η κύρια διαφορά βρίσκεται στην υφή και εμείς ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας καλούμαστε να επιλέξουμε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα.

Οι κρέμες σώματος και τα body lotions που ξεχωρίζουμε:

body lotions

Body lotion, Gypsy Water, Byredo.

body lotions

Συσφικτική κρέμα για το σώμα, Vinosculpt, Caudalie, (στα φαρμακεία).

 body lotions

Ενυδατική λοσιόν σώματος, Gris Dior, Christian Dior.

body lotions

Ενυδατική κρέμα σώματος για ξηρής έως πολύ ξηρή επιδερμίδα, CeraVe, (στα φαρμακεία).

body lotions

Κρέμα σώματος για απαλό και λείο δέρμα, DermaSpa Goodness³, Dove.

body lotions

Body lotion για φρεσκάδα και ενυδάτωση της ξηρής και πολύ ξηρής επιδερμίδας, Rich Nourishing, Nivea.

Cover photo: iStock

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT