“Μewing”: Mπορεί η viral πρακτική στο TikTok να μας χαρίσει πιο σφριγηλό σαγόνι;

Τι ακριβώς προτείνει η πρακτική που κάνει buzz στο ΤikTok;

Elle 16 Δεκ. 22
“Μewing”: Mπορεί η viral πρακτική στο TikTok να μας χαρίσει πιο σφριγηλό σαγόνι;

Μέσα από τα social media και συγκεκριμένα από το TikTok ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα προϊόντα ομορφιάς, hacks και skincare μυστικά που υπόσχονται να αλλάξουν τη ρουτίνα ομορφιάς μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, η πρακτική “mewing” πρωταγωνιστή αυτή τη στιγμή στο TikTok και υπόσχεται να κάνει το σαγόνι μας πιο σφριγηλό. Πως γίνεται;

Ουσιαστικά όταν αναφερόμαστε στο “mewing” μιλάμε για μια απλή άσκηση με την γλώσσα, η οποία μπορεί να δώσει στο σαγόνι μας πιο σφιχτό σχήμα με πιο ξεκάθαρες γραμμές. Σίγουρα και μόνο που το ακούμε αυτό, μας προκαλεί να δοκιμάσουμε αμέσως την τεχνική. Με λίγα λόγια αντί να χρησιμοποιήσουμε το skincare toll, Gua Sha, για το επιθυμητό αποτέλεσμα, τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσουμε την γλώσσα μας.

Συγκεκριμένα μe την πρακτική “mewing” το μόνο που χρειάζεται είναι να σηκώσουμε τη γλώσσα μας στην οροφή του στόματός μας και να κλείσουμε τα χείλη μας. Με αυτή την απλή επανατοποθέτηση της γλώσσας σας, οι χρήστες του TikTok πιστεύουν ότι μπορείτε να βελτιώσουμε την εμφάνιση της γνάθου μας. Μάλιστα, αποδεικνύεται, ότι το “mewing” είναι η τεχνική MEAW που χρησιμοποιείται στην ορθοδοντική για να διαμορφώσει την γνάθο και το σχήμα του προσώπου των παιδιών καθώς μεγαλώνουν.

«Χρειαζόμαστε οξυγόνο κάθε στιγμή, επομένως η σωστή αναπνοή είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη του προσώπου, του στόματος και των δοντιών», λέει η οδοντίατρος Δρ. Kami Hoss,. Επιπλέον τονίζει ότι θα πρέπει να αναπνέουμε από τη μύτη μας και η γλώσσα μας να ακουμπάει απαλά στην οροφή του στόματός, στον ουρανίσκο ακριβώς πίσω από τα δόντια μας. Κάπου εκεί έρχεται και η τεχνική “mewing”. Σύμφωνα με την Hoss, είναι μία από τις πολλές ασκήσεις τόνωσης της γλώσσας – που υπάρχουν εδώ και πάνω από 20 χρόνια -και συστήνεται σε παιδιά ή ενήλικες που έχουν πρόβλημα με τη σωστή αναπνοή.

@lisa.beautify Follow to learn how to improve your jawline 🥰 #mewing ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

«Η λογική πίσω από το “mewing” είναι αρκετά απλή. Το κάτω μέρος του στόματος αποτελείται από αρκετούς μύες, ένας από τους οποίους ονομάζεται μυλοϋοειδής μυς», λέει η ορθοδοντικός Dr. Marina Gonchar, DMD και συνεχίζει:« Ο μυς βοηθά στην κατάποση και την ομιλία. Ανυψώνοντας τη γλώσσα στην οροφή του στόματος συσπάται αυτός ο μυς και ανυψώνεται η βάση του στόματος, κάτι που μπορεί να παρατηρηθεί άμεσα από το εξωτερικό ως βελτίωση της εμφάνισης της γραμμής της γνάθου».

Αναζητώντας τα βίντεο με το hashtag #mewing στο TikTok μπορούμε να δούμε εντυπωσιακές φωτογραφίες που δείχνουν το πριν και το μετά με όσους έχουν ακολουθήσει αυτή την πρακτική. Ωστόσο, οι ορθοδοντικοί λένε ότι η άσκηση της γλώσσας δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο εντυπωσιακά αποτελεσματική όσο φαίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι ασκήσεις μυολειτουργικής θεραπείας απαιτούν συχνά ειδικές συσκευές και μήνες θεραπείας για να επιτευχθούν οποιαδήποτε αποτελεσματικά και στην καλύτερη περίπτωση είναι ελάχιστα», λέει ο Gonchar,

«Είναι απίθανο η επανατοποθέτηση της γλώσσας σας στον ουρανίσκο λίγα λεπτά την ημέρα να έχει μια σημαντική ή μόνιμη αλλαγή στη δομή της γνάθου σας. Ωστόσο αυτή η πρακτική στα στα παιδιά χαρίζει μεγάλη βελτίωση, επειδή τα πρόσωπά τους εξακολουθούν να μεγαλώνουν», τονίζει ο Hoss.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT