3 σωτήρια everyday hacks στο styling των μαλλιών σου για extra όγκο και κίνηση

Κι όμως αυτά τα everyday hacks αξίζουν τη προσοχή σου.

Elle 22 Αυγ. 22
3 σωτήρια everyday hacks στο styling των μαλλιών σου για extra όγκο και κίνηση

Έρχεσαι και εσύ αντιμέτωπη με την αραιά και επίπεδα, χωρίς όγκο μαλλιά; Μην ανησυχείς γιατί για όλα υπάρχει λύση. Με μόνο 3 pro tips γίνεται να κάνουμε το hair-look μας να δείχνει πιο πλούσιο. Ναι, τα hacks της hair expert, Ghanima Abdullah, λειτουργούν γι’ αυτό κράτα σημειώσεις.

Δημιουργήστε ασύμμετρα μέρη

Μπορεί τα μεσαία μήκη να είναι κλασικά και να χαρίζουν μια συμμετρία στο πρόσωπο, αλλά η Abdullah συμβουλεύει να μην ακολουθήσουμε αυτή τη τακτική εάν τα μαλλιά μας είναι πολύ λεπτά και επίπεδα. Για περισσότερο όγκο, προτείνει να κάνουμε το hair-look μας στο πλάι για να δώσουμε κίνηση και λάμψη. «Επειδή η τριχόπτωση και η αραίωση στις γυναίκες τείνουν να ξεκινούν από το κέντρο προς τις άκρες είναι καλύτερο να σταματήσετε να χωρίζετε τα μαλλιά σας στη μέση», λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Μπορείτε να κόψετε ένα πιο κοντό τμήμα από το κέντρο προς την περιοχή ακριβώς πριν από τον κρόταφο .Αυτό θα βοηθήσει στο να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο γεμάτα στο μπροστινό μέρος».

everyday hacks

Χρησιμοποιούμε την πρέσα των μαλλιών όχι από τη ρίζα

Εάν ισιώνετε συχνά τα μαλλιά σας με ένα επίπεδο σίδερο, η Abdullah τονίζει να μην εστιάσετε στις ρίζες σας, αλλά από τα μεσαία μήκη για περισσότερο όγκο. «Αν θέλετε όλα τα σκέλη να είναι ίσια, ξεκινήστε το styling με την πρέσα από το μεσαίο μήκος», συμβουλεύει η ίδια. Όταν ξεκινάμε από τις ρίζες, τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται πολύ επίπεδα, δίχως όγκο. Ωστόσο, ξεκινώντας από το μεσαίο μήκος και μεταβαίνοντας προς τις άκρες θα βοηθήσουμε στο να τα διατηρήσουμε πιο πλούσια. Τέλος, ένα ακόμα μυστικό για να χαρίσουμε extra κίνηση και όγκο, είναι να ισιώνουμε τα μαλλιά, «τραβώντας» τα μακριά από το τριχωτό της κεφαλής, αντί προς τα κάτω, όπως θα κάναμε συνήθως.

Χρησιμοποιούμε ένα σαμπουάν βιοτίνης

Είτε πλένουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα είτε πολλές φορές την εβδομάδα, η Abdullah επισημαίνει πως ένα σαμπουάν με βιοτίνη ως κύριο συστατικό που συμβάλει στα πιο μακριά μαλλιά, μας είναι απαραίτητο. Αυτό, όπως λέει, θα κάνει το styling κάθε μέρα πολύ πιο εύκολο καθώς το hair-look μας θα φαίνονται πιο λαμπερό και πιο υγιές. «Η βιοτίνη είναι το συστατικό που πρέπει να αναζητήσετε στο σαμπουάν εάν θέλετε πιο πυκνά, πιο γεμάτα, υγιή μαλλιά. Όχι μόνο μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα, αλλά όταν χρησιμοποιείται σε σαμπουάν το συστατικό πηγαίνει απευθείας στους θύλακες της τρίχας», τονίζει χαρακτηριστικά η ίδια.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT