Mod Makeup: Τo πιο hot eye-look των 60s επιστρέφει δυναμικά

To new trend στο μακιγιάζ έρχεται από το παρελθόν και συγκεκριμένα από το 1960. To mod makeup είναι το απόλυτο μακιγιάζ για να δώσεις έμφαση στο βλέμμα σου και σίγουρα αξίζει να το τολμήσεις σε μια μελλοντική σου εμφάνιση.

Elle 08 Απρ. 21
Mod Makeup: Τo πιο hot eye-look των 60s επιστρέφει δυναμικά

Κάθε trend που έρχεται στη μόδα μπορεί να κάνει τον κύκλο του, όμως, τις περισσότερες φορές είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει. Κάπως έτσι ακόμα, αν την δεδομένη χρονική στιγμή, κάτι θεωρείται out of fashion, μελλοντικά μπορεί να το συναντήσουμε ξανά και να το λατρέψουμε. Έτσι, λοιπόν, κάποιες τάσεις της μόδας δεν σβήνουν ποτέ. Φεύγουν για λίγο και όταν επιστρέψουν, προσαρμόζονται στα εκάστοτε δεδομένα της εποχής και αποκτούν νέα πνοή. Το mod μακιγιάζ στα μάτια σίγουρα είναι ένα από τα trend που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και τώρα επανήλθε στο προσκήνιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για το eye make-up που συνθέτουν τα παστέλ χρώματα, τα διπλά bold eyeliners και οι έντονες βλεφαρίδων. Αυτό το μακιγιάζ μπορεί να έγινε δημοφιλές στη δεκαετία του 1960 από φιγούρες όπως οι Twiggy και Cher, όπως τώρα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής, TikTok, φαίνεται πως έχει κάνει δυναμικό comeback.

Για να δημιουργήσεις την εν λόγω ρετρό τάση στο μακιγιάζ, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί μέθοδοι και σίγουρα οι εικόνες που βλέπουμε να πρωταγωνιστούν στο διαδίκτυο μας ωθούν να πειραματιστούμε προκειμένου να κάνουμε το πιο hot μακιγιάζ της δεκαετίας του 1960.

https://www.instagram.com/p/B5Iwa7CAK7n/

Τα beauty items που θα χρειαστείς

Βεβαιώσου ότι έχεις όλα τα beuaty items που χρειάζεσαι. Ένα μαύρο eyeliner σε stick ή υγρή μορφή είναι απαραίτητο. Η επιλογή εξαρτάται καθαρά από εσένα, αλλά, όποιο προϊόν και αν διαλέξεις θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας και να μην στεγνώνει αμέσως προκειμένου να έχεις λίγο χρόνο να «παίξεις» μαζί του πριν στεγνώσει.

Όσον αφορά το mod μακιγιάζ, οι βλεφαρίδες είναι πολύ σημαντικές , οπότε μια top μάσκαρα είναι επίσης απαραίτητη. Ωστόσο, και η προσθήκη ψεύτικων βλεφαρίδων θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο look σου. Αν ακολουθήσεις αυτό το tip, θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα υγρό eyeliner για να το απλώσεις στην γραμμή των πρόσθετων βλεφαρίδων σου. Σε περίπτωση που έχεις έντονες φυσικές βλεφαρίδες δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις πρόσθετες. 

Step by Step για να δημιουργήσεις το mod μακιγιάζ

Εφάρμοσε  σε όλο το καπάκι μια σκιά ματιών σε λευκό τόνο ή στην απόχρωση της μέντας. Αυτό θα δημιουργήσει μια φωτεινή βάση για φτιάξετε στην συνέχεια τις γραμμές και θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται ακόμα μεγαλύτερα.

Για να δημιουργήσεις εύκολα αυτό το mod μακιγιάζ, συνέχισε κάνοντας αυτό που όλες γνωρίζουμε. Που αναφερόμαστε; Εφάρμοσε το eyeliner στη βάση των βλεφαρίδων σου, δημιουργώντας ένα γατίσιο αποτέλεσμα. Φτιάξε μια λεπτή, μαύρη γραμμή, διατηρώντας την όσο το δυνατόν πιο λεπτή. Τράβηξέ την προς τα πίσω και σταμάτα στην εσωτερική γωνία του ματιού σου. Η δημιουργία του δεύτερου eyeliner στο πάνω μέρος του καπακιού είναι το κύριο χαρακτηριστικό για ένα mod μάτι. Είναι σημαντικό η εξωτερική ουρά της γραμμής να τραβηχτεί προς τα κάτω αντί να ακολουθήσει τη φυσική κλίση του ματιού.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τις βλεφαρίδες σου ως οδηγός για να δημιουργήσεις κάθε γραμμή που αντλείτε στο κάτω μέρος του καπακιού σου. Και για την πάνω γραμμή ακολούθησε την φυσική καμπύλη του καπακιού σου. Σε περίπτωση που δημιουργήσεις τα eyeliners με μολύβι, αν θες καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να κάνεις ένα πέρασμα και με υγρό eyeliner.Αυτό θα κάνει ακόμα πιο bold το αποτέλεσμα.

Όλα αυτά τα steps κάνουν τη δημιουργία ενός mod eye look να φαίνεται εξαιρετικό. Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται, είναι βέβαιο ότι με την συνεχής πρακτική θα καταφέρεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: