Ποια είναι τα οφέλη του ελαιόλαδου στη skincare ρουτίνα μας;

Ένα είναι βέβαιο: Το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί γι' αυτό!

Νίνα Μουσούρη 15 Νοε. 22
Ποια είναι τα οφέλη του ελαιόλαδου στη skincare ρουτίνα μας;

Αποδεικνύεται ότι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό και για κάτι περισσότερο από το μαγείρεμα! Στην πραγματικότητα αυτό το φυσικό συστατικό είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε καθημερινά στο πρόσωπό μας , εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε νεανικό, εξαιρετικά ενυδατωμένο και super σφριγηλό δέρμα. Γιατί; Αυτό το φυτικό έλαιο είναι γνωστό για τις μαλακτικές και βαθιά ενυδατικές του ιδιότητες αλλά και για τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ενυδατική σκουαλάνη, η οποία θρέφει το ξηρό δέρμα και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση.

skincare ρουτίνα

Και ενώ μπορεί να νιώθουμε την ανάγκη να απλώσουμε απλό κλασικό ελαιόλαδο απευθείας στο πρόσωπό μας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το μόριο του ελαιολάδου είναι μεγάλο και επομένως μπορεί να μην διεισδύσει εύκολα στο δέρμα σας. Για αυτόν τον λόγο, η επιλογή προϊόντων περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιούν ελαιόλαδο ως συστατικό θα λειτουργήσει καλύτερα. Για παράδειγμα μπορεί να είναι ένα βάλσαμο, μια κρέμα και φυσικά ένα λάδι προσώπου, το οποίο διαμορφώθηκε μαζί με έλαια μεταφοράς που βοηθούν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να διεισδύσει στο δέρμα και να προσφέρει τα ενυδατικά και αντιοξειδωτικά του οφέλη. Ένα τέτοιο λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ μετά τον ορό και πριν από την ενυδατική μας κρέμα ή και μόνο του.

Ένα ακόμα benefit σχετικά με το ελαιόλαδο είναι ότι είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσoυμε με οποιαδήποτε άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας επιθυμούμε άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην το δοκιμάσουμε

Ποια είναι τα οφέλη της κατανάλωσης ελαιόλαδου;

Και αφού ξέρουμε τα πάντα πια για το πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι το ελαιόλαδο όταν το χρησιμοποιούμε απευθείας στο δέρμα μας, είναι επίσης σημαντικό το να γνωρίζουμε το πόσο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματός μας από μέσα προς τα έξω όταν καταναλώνεται από το στόμα, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες και οξείδωση». Εκτός από αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) είναι επίσης γεμάτο με πολυφαινόλες που ονομάζονται υδροξυτυροσόλη, η οποία απορροφά τις ελεύθερες ρίζες και καταπολεμά τις ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση όπως οι καρδιακές παθήσεις, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη, καθώς και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

Με λίγα λόγια λοιπόν ένα είναι βέβαιο μετά απ’ όλα αυτά: είτε μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο είτε το χρησιμοποιούμε στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας, αυτό το φυσικό συστατικό είναι γεμάτο με αντιγηραντικά οφέλη και αν το εντάξουμε στη ρουτίνα μας με κάποιο τρόπο, το δέρμα μας θα μας ευχαριστήσει γι’ αυτό.

Cover photo: Istock

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT