Ποια είναι η haircare routine που πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου;

Λαμπερά και εντυπωσιακά μαλλιά. Πως θα το πετύχεις; Ανακάλυψε τις ιδιαιτερότητες της τρίχας σου και προσάρμοσε τη ρουτίνα περιποίησης σου σύμφωνα με τις ανάγκες της.

Ποια είναι η haircare routine που πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου;

Όπως έχουμε πει πολλές φορές όλες είμαστε μοναδικές και διαφορετικές. Κάπως έτσι, λοιπόν,  η κάθε μια μας έχει τα δικά της χαρακτηριστικά γνωρίσματα και με βάση αυτά προσαρμόζει στις ανάγκες της και την ρουτίνα ομορφιάς της. Και αφού μιλάμε για περιποίηση και λάμψη, θα ήταν αδύνατον να μην αναφερθούμε  στα μαλλιά, τα οποία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ και της προσωπικότητάς μας. Άλλοτε πιο λιπαρά, άλλοτε πιο ξηρά, δεν έχει καμία σημασία γιατί ο κάθε τύπος μαλλιών μπορεί να μοιάζει υπέροχος αν ξέρουμε τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για την hair care routine μας. Ποιο είναι το κλειδί για υγιή μαλλιά; H απάντηση βρίσκεται στην αποκλειστικά εξατομικευμένη ρουτίνα περιποίησης. Ναι, αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά φιλικοί με τα μαλλιά σας πρέπει να κατανοήσουμε πλήρως τις ανάγκες τους και να δημιουργήσουμε την δικιά μας ρουτίνα. Το μυστικό που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις ποια είναι η κατάλληλη φροντίδα, που πρέπει να ακολουθήσεις, βρίσκεται στο πορώδες των μαλλιών. Και επειδή σίγουρα αυτή την στιγμή θα αναρωτιέσαι τι είναι αυτό, εμείς είμαστε εδώ για να στα εξηγήσουμε όλα. Μπορεί ως τώρα να μην το γνώριζες αλλά η τρίχα μας αποτελείται από λέπια, τα οποία ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με την θερμότητα. Το πορώδες των μαλλιών καθορίζει και την υφή της τρίχας μας, τα επίπεδα υγρασία της τρίχας και τα θρεπτικά συστατικά που εισχωρούν.

Yπάχρουν 3 διαφορετικοί τύποι πορώτητας

Χαμηλό επίπεδο πορώτητας:  Τα λέπια της τρίχας είναι εντελώς κλειστά. Αυτό δυστυχώς δεν επιτρέπει το να εισχωρούν τα θρεπτικά συστατικά και η απαραίτητη υγρασία.

Κανονικό επίπεδο πορώτητας. Αυτό είναι το ιδανικό. Τα λέπια της τρίχας ανοίγουν και κλείνουν εύκολα, έτσι συγκρατούν όλα τα απαραίτητα συστατικά καθώς και την ιδανική υγρασία.

Υψηλό επίπεδο πορώτητας:  Σε αυτή την κατηγορία τα λέπια είναι μόνιμα ανοιχτά και έτσι όσο γρήγορα εισχωρήσουν τα θρεπτικά συστατικά και η υγρασία, τόσο εύκολα εξαφανίζονται γιατί δεν κλειδώνουν στη τρίχα.

https://www.instagram.com/p/CHssGceFPze/

 

Πως θα ελέγξεις το επίπεδο πορώτητας

O τρόπος για να ελέγξεις το επίπεδο πορώτητας δεν είναι τόσο δύσκολος,  όσο μπορεί να φαντάζεσαι και ούτε χρειάζεται να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Μπορείς μόνη σου στο σπίτι να τεστάρεις σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι με μια απλή κίνηση. Πως θα το καταφέρεις αυτό; Γέμισε ένα ποτήρι νερό και μέσα βάλε μια τρίχα σου. Σε περίπτωση που η τρίχα μείνει στην επιφάνεια έχεις χαμηλό επίπεδο πορώτητας , αν μείνει στην μέση βρίσκεσαι σε κανονικά επίπεδα και σε περίπτωση που βυθιστεί τότε έχεις υψηλό επίπεδο πορώτητας,

Η routine που πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με το πορώδες των μαλλιών σου

Αν είσαι από τις τυχερές και το επίπεδο πορώτητας βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα τότε δεν αντιμετωπίζεις και ιδιαίτερα προβλήματα με την ρουτίνα περιποίησής σου. Σε περίπτωση, όμως, που έχεις χαμηλή πορώτητα δεν ισχύει το ίδιο. Έτσι, λοιπόν, αν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία ξέχνα τα «βαριά» σε σύνθεση προϊόντα. Δεν είναι για εσένα. Όσο και αν πιστεύεις ότι αυτά τα heavy beauty προϊόντα είναι τα ιδανικά,  πίστεψέ μας αυτό δεν ισχύει, καθώς θα μείνουν μόνο στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να κάνουν τα μαλλιά σου πιο βαριά και θαμπά. Τα ελαφριά προϊόντα είναι ο ιδανικός  σύμμαχός σου και με βάση αυτά πρέπει να κινηθείς. Τέλος, αν είσαι από εκείνες που έχουν υψηλή πορώτητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Το ζητούμενο είναι η απόλυτη θρέψη οπότε τα ισχυρά beauty προϊόντα είναι αυτά που χρειάζεσαι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Christa Allen: 3 hacks από την πιο γνωστή beauty influencer στο Tik-Tok

Όσα πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

6 αφρόλουτρα, 4 αρώματα και 2 body mists που σε ταξιδεύουν στο κόσμο των αισθήσεων

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: