Τα βήματα στη βραδινή ρουτίνα για super νεανική επιδερμίδα

Με αυτά τα 3 steps η επιδερμίδα σου θα σε ευχαριστεί!

Νίνα Μουσούρη 28 Φεβ. 24
Τα βήματα στη βραδινή ρουτίνα για super νεανική επιδερμίδα

Ακολουθώντας τα απαραίτητα βήματα μπορούμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας νεανική και φρέσκια. Ναι, με την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης- τη σωστή στιγμή της ημέρας- αξιοποιούμε τα αναγεννητικά συστήματα του οργανισμού μας σε κυτταρικό επίπεδο. Κάπως έτσι, λοιπόν, γνωρίζοντας ότι κατά τις νυχτερινές ώρες εκτελούνται από τον οργανισμό επανορθωτικές δράσεις, δίνουμε στη night skincare routine μας, την έμφαση που χρειάζεται. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή…

Η επιστήμη του δέρματος και του ύπνου

Το δέρμα μας λειτουργεί με κιρκάδιο ρυθμό και ως αισθητήριο όργανο μπορεί να αισθανθεί το φως και το σκοτάδι. Κάπως έτσι, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ κοιμόμαστε το δέρμα εκτελεί αρκετές σημαντικές λειτουργίες αποκατάστασης που δεν συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, θεραπεύει τις δομικές πρωτεΐνες του δέρματος όπως το κολλαγόνο, αναζωογονεί την επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ωθώντας τα νεότερα στην επιφάνεια και εξισορροπεί τις ορμόνες που σχετίζονται με την υγεία του δέρματος όπως μελατονίνη, κορτιζόλη κ.α.

Τέλος, κατά τις νυχτερινές ώρες το δέρμα είναι πιο διαπερατό, γεγονός που σημαίνει ότι τα ενεργά συστατικά μπορούν να εισχωρήσουν πιο βαθιά στην επιδερμίδα. Αναλύοντας, λοιπόν, τις λειτουργίες που εκτελεί ο οργανισμός μας, ερχόμαστε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να δώσουμε στην επιδερμίδα μας το boost που χρειάζεται.

Καθημερινός καθαρισμός με ένα προϊόν καθαρισμού που υποστηρίζει το μικροβίωμα

Ξέρουμε καλά ότι ο καθαρισμός της επιδερμίδας μας είναι το A και το Ω στη skincare ρουτίνα μας, αφού μειώνει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλει στη βαθύτερη διείσδυση των προϊόντων και βοηθά στην απομάκρυνση της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ωστόσο, σε αυτό το βήμα είναι σημαντικό να αναζητήσουμε απαλά προϊόντα καθαρισμού χωρίς θειικά άλατα που δεν απομακρύνουν από την επιδερμίδα μας τα προστατευτικά έλαια, ούτε βλάπτουν τον φραγμό. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να στοχεύσουμε σε ένα προϊόν καθαρισμού που έχει συστατικά που υποστηρίζουν το μικροβίωμα, όπως ζυμωμένα βοτανικά, πρεβιοτικά ή μεταβιοτικά.

 νεανική επιδερμίδα

Με τη δύναμη της ρετινόλης

Αφού έχουμε καθαρίσει την επιδερμίδα μας, εφαρμόζουμε ένα δραστικό προϊόν που ωθεί στην κυτταρική ανανέωση. Καθώς, όπως είπαμε, τη νύχτα το δέρμα μας είναι πιο διαπερατό είναι σημαντικό να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτή τη φάση. Εφαρμόζοντας, λοιπόν, ένα προϊόν ρετινόλης συμβάλουμε στην παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνουμε την ταχύτητα της ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος για να φαίνεται η επιδερμίδα μας πιο νεανική.

Κρέμα που θα σφραγίσει τα θρεπτικά στοιχεία & θα δώσει ενυδάτωση

Ενυδατώνουμε και υποστηρίζουμε τον φραγμό του δέρματος με μια κρέμα νύχτας που περιέχει συστατικά που βρίσκονται φυσικά στο δέρμα. Ένας ισχυρός φραγμός είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροζωία, καθώς προστατεύει το δερματικό κολλαγόνο, μειώνει τον κίνδυνο βλάβης και διατηρεί το δέρμα ελαστικό. Κάπως έτσι, λοιπόν, στοχεύοντας στα κεραμίδια και τα πεπτίδια μπορούμε να ενισχύσουμε την επιδερμίδα μας και να μειώσουμε τα σημάδια γήρανση.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: