Οι SOS συμβουλές για να αποφύγεις το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων κατά τη διάρκεια του ύπνου

Κι όμως, ακολουθώντας αυτές τις SOS συμβουλές θα ξυπνάς κάθε πρωί πιο λαμπερή και πιο ανανεωμένη.

Νίνα Μουσούρη 25 Φεβ. 24
Οι SOS συμβουλές για να αποφύγεις το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων κατά τη διάρκεια του ύπνου

Σίγουρα ξέρουμε καλά ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας εκτελεί πολλές σημαντικές λειτουργίες, ανάμεσα σε αυτές  και η αποκατάσταση της επιδερμίδας, μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία για να διατηρηθεί το δέρμα μας νεανικό και φρέσκο για όσο περισσότερο γίνεται. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τα μικρά beauty tips για να ενισχύσουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία του σώματός μας.

Αυτά είναι τα pro μυστικά για να ξυπνάμε με πιο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα:

Πλένουμε το πρόσωπό μας

Έχουμε τονίσει ότι ο καθαρισμός της επιδερμίδας μας είναι το Α και το Ω. Ωστόσο, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε να παραλείψουμε τη πρωινή ρουτίνα καθαρισμού -ειδικά αν έχουμε ξηρό δέρμα-,  δεν θα πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να μην καθαρίσουμε την επιδερμίδας μας το βράδυ, πριν κοιμηθούμε. Έτσι, σε περίπτωση που δεν θέλουμε να ακολουθούμε την ίδια διαδικασία δύο φορές την ημέρα, πλένουμε το πρόσωπό μας το βράδυ προκειμένου να αφαιρέσουμε κάθε ρύπο που υπάρχει στην επιδερμίδα μας ύστερα από όλη την ημέρα, καθώς αυτοί συσσωρεύονται και συμβάλουν στο οξειδωτικό στρες, στο φράξιμο των πόρων και στο θαμπό, με λεπτές γραμμές δέρμα.

SOS συμβουλές

Δεν ξεχνάμε ποτέ την ενυδάτωση!

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα μας είναι πιο διαπερατό, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να χάσουμε σημαντικά ποσοστά ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τι σημαίνει αυτό; Δίνουμε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην ενυδάτωση και γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να εφαρμόσουμε πιο βαριές και πιο αποφρακτικές ενυδατικές κρέμες πριν κοιμηθούμε. Έτσι θα αποτρέψουμε τη διαρροή της πολύτιμης υγρασίας, ενώ παράλληλα ο οργανισμός μας, που δουλεύει αδιάκοπα κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα αναζωογονητικά στοιχεία που του δίνουμε.

Ιδανικά, καθώς από το απόγευμα και μετά η διαρροή υγρασίας, από το δέρμα μας είναι μεγαλύτερη, στοχεύουμε σε συστατικά όπως κεραμίδια, πεπτίδια και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην ενυδατική μας κρέμα, καθώς τροφοδοτούν τον φραγμό του δέρματος και το διατηρούν δυνατό.

Δίνουμε έμφαση στη θέση ύπνου

Ακόμα και η θέση ύπνου, μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποιες λεπτές γραμμές, οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία «ρυτίδες συμπίεσης», καθώς συμβαίνουν όταν συμπιέζεται το πρόσωπό μας στο μαξιλάρι κάθε βράδυ. Μάλιστα, καθώς μεγαλώνουμε και τα επίπεδα κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται, μπορεί να παρατηρούμε ακόμα πιο έντονες αυτές τις γραμμές. Και ενώ στην πραγματικότητα η μόνη η λύση είναι να ξαπλώνουμε ανάσκελα, είναι γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολα να ελέγξουμε τη στάση ύπνου, ενώ κοιμόμαστε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες, ώστε το δέρμα μας να γλιστράει στην επιφάνεια χωρίς καμία τριβή ή τράβηγμα.

Cover photo: iStock

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: