Follow us

Search
Green days banner

Τα ευεργετικά οφέλη της καλεντούλας στην skincare ρουτίνα μας

Όταν η skincare ρουτίνα μας αποτελείται από φυσικούς beauty συμμάχους τότε μπορούμε να απολαύσουμε τα ευεργετικά οφέλη στο μέγιστο βαθμό.

Τα ευεργετικά οφέλη της καλεντούλας στην skincare ρουτίνα μας
Cover photo:@lillykatharina

Προέρχεται απευθείας από τις μεσογειακές περιοχές, η καλέντουλα είναι ένα φυτό με όμορφα πορτοκαλί άνθη και ευδοκιμεί από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο. Το έλαιο που προκύπτει από τα λουλούδια του είναι ένα λάδι πλούσιο σε ενεργά συστατικά και τα φαρμακευτικά του οφέλη είναι γνωστά από την εποχή του Μεσαίωνα. Είχε συνταγογραφηθεί ιδιαίτερα για να καταπραϊνει τα τσιμπήματα εντόμων ή τα τσιμπήματα φιδιού. Ποια ακόμα οφέλη, όμως, έχει το έλαιο καλεντούλας;

Όπως είπαμε νωρίτερα, το λάδι καλέντουλας είναι γνωστό κυρίως για τις καταπραϋντικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες. Με αυτό, το δέρμα που είναι ευαίσθητο, ερεθισμένο ή ακόμη και κοκκινισμένο από τον ήλιο (με άλλα λόγια, να καμαρώνει τον ήλιο) ηρεμεί αμέσως.

Aυτό το φυτικό έλαιο ανακουφίζει από τη φλεγμονή του δέρματος κάθε είδους. Χάρη στην παρουσία φλαβονοειδών, αυτό το λιπαρό διαλυτικό παίζει επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό ρόλο. Επιπλέον, τα ενεργά συστατικά του βοηθούν στην ενίσχυση της αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος και επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης. Τέλος, η υψηλή περιεκτικότητά του σε ελαϊκό οξύ παρέχει βαθιά ενυδάτωση των στοιβάδων του δέρματος. Όσο για τα λιπαρά οξέα που περιέχει; Βοηθούν στην αποκατάσταση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση

Ενώ αυτό το λάδι δεν έχει αντενδείξεις για καθημερινή χρήση, δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε. Το σωστό είναι να το εφαρμόζουμε μονάχα όταν είναι απαραίτητο. Με λίγα λόγια είναι καλό να το έχουμε στο μυαλό μας ως «Λάδι S.O.S.».

Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, ιδιαίτερα το ευαίσθητο, ερεθισμένο, υπερθερμασμένο δέρμα. Μικρή εξαίρεση γίνεται- ίσως- για την λιπαρή επιδερμίδα εξαιτίας της παχύρρευστης υφής του.

Πώς το εφαρμόζουμε;

Από την πλευρά της εφαρμογής, συνίσταται μια πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα: «σε ένα τέλεια καθαρισμένο πρόσωπο, ψεκάστε λουλουδάτο νερό (με άνθη πορτοκαλιάς ή ροδόνερο, για παράδειγμα) και αφήστε το δέρμα υγρό. Εφαρμόστε 1 ή 2 σταγόνες λάδι καλέντουλας με τα ακροδάχτυλά σας στην περιοχή που θέλετε να αντιμετωπίσετε κάποιο «δερματικό» πρόβλημα. Το υγρό δέρμα θα επιτρέψει στο λάδι να διεισδύσει πιο εύκολα.

Επιπλέον, ευνοούμε μια εφαρμογή το βράδυ για να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, η δράση θα είναι ακόμα πιο διαρκής. Μπορούμε επίσης να αναμίξετε μια σταγόνα καλέντουλας με την ενυδατική κρέμα προσώπου μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MORE FROM

ΟΜΟΡΦΙΑ

BEST of INTERNET