Τα ευεργετικά οφέλη του Ιβίσκου για τα μαλλιά και πώς θα τον χρησιμοποιήσεις

Πολλές φορές η φύση είναι ο ιδανικός μας σύμμαχος τόσο για την skincare ρουτίνα μας, όσο στην φροντίδα που έχουν ανάγκη τα μαλλιά μας.

ELLE Team 21 Δεκ. 21
Τα ευεργετικά οφέλη του Ιβίσκου για τα μαλλιά και πώς θα τον χρησιμοποιήσεις
Photo credit:@dolorescfr

Μπορεί ο ιβίσκος να είναι περισσότερο γνωστός για την αισθητική του γοητεία και για την απολαυστική του γεύση ως ρόφημα, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτό το όμορφο φυτό είναι δημοφιλές και για τα οφέλη του στη φροντίδα των μαλλιών μας.

Αν και δεν έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα που να εξετάζει τη δράση του ιβίσκου στα μαλλιά, οι ειδικοί λένε ότι αξίζει να το δοκιμάσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει το εν λόγω βότανο, σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε πιο απαλό το τριχωτό της κεφαλής μας και να εξασφαλίσουμε πιο πυκνά μαλλιά. Μάλιστα, στην Ινδία είναι ευρέως αποδεκτό πως ο ιβίσκος είναι ένα βότανο που βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ωστόσο, ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι, σύμφωνα με τις μελέτες, το εκχύλισμα των φύλλων είναι πιο αποτελεσματικό από το εκχύλισμα λουλουδιών, ενώ ο αλεσμένος ιβίσκος μπορεί να συνδυαστεί με ένα λάδι, όπως το έλαιο καρύδας, για να βοηθήσει το hair-look μας να αναπτυχθεί από τους θύλακες, καταπολεμώντας την ξηρότητα και την πιτυρίδα.

μαλλιά

Πως θα χρησιμοποιήσεις τον ιβίσκο στην hair care ρουτίνα σου;

Όποιος  θέλει να δοκιμάσει αυτό το συστατικό, ο καλύτερος τρόπος είναι να  αγοράσει μια ήδη φτιαγμένη σύνθεση ειδικά για τα μαλλιά. Εάν αγοράσουμε ένα τέτοιο προϊόν με ιβίσκο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως μάσκα μαλλιών για το τριχωτό της κεφαλής και να κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ. Εφαρμόζουμε 30 λεπτά πριν το ντους και ξεπλένουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: