Τα tips που ακολουθούν οι Γαλλίδες για να φροντίζουν τα λευκά μαλλιά

Απλές, εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές!

Νίνα Μουσούρη 28 Νοε. 23
Τα tips που ακολουθούν οι Γαλλίδες για να φροντίζουν τα λευκά μαλλιά

Είναι αλήθεια ότι οι Γαλλίδες έχουν μια ανεπιτήδευτη γοητεία που μας αρέσει πολύ. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που προσπαθούμε συνεχώς να ανακαλύπτουμε τα beauty μυστικά τους. Κάπως έτσι, τώρα καταφέραμε να μάθουμε τις συνήθειες που ακολουθούν πιστά για τη φροντίδα των γκρίζων-λευκών μαλλιών. Φυσικά και εδώ και κυριαρχεί ο κανόνας “less is more”.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, η ρουτίνα περιποίησής τους περιλαμβάνει λίγους και βασικούς κανόνες προκειμένου να αναδείξουν τα φυσικά λευκά τους μαλλιά, τα οποία είναι ένδειξη δύναμης και αγάπης προς τον εαυτό τους σε κάθε φάση της ζωής τους. Συγκεκριμένα, αυτό που κάνουν είναι να ακολουθούν τα μυστικά που προτείνουν οι hair experts όπου σύμφωνα με τους ίδιους όταν τα μαλλιά μας γερνούν λόγω ηλικίας, ενδείκνυται πάντα η χρήση σαμπουάν και conditioner με διπλή ενυδατική και αντιοξειδωτική δράση, προκειμένου να εξουδετερωθεί η γήρανση και να είναι το hair-look μας απαλό και ανθεκτικό  σε κάθε είδους περιβαλλοντικού στρες. Έτσι, ένα δραστικό συστατικό όπως το υαλουρονικό οξύ, που “γεμίζει” τα μαλλιά αυξάνοντας τα αποθέματα ενυδάτωσης, είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή. Επιπλέον, για όλες εμάς που έχουνε επιλέξει να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας φυσικά λευκά, είναι καλό να χρησιμοποιούμε επίσης, κάθε 15 ημέρες, ένα σαμπουάν το οποίο εξουδετερώνει τις κιτρινίλες, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του φωτεινού λευκού.

μαλλιά

Photo: Launchmetrics / spotlight

H δράση του υαλουρονικού στα μαλλιά μας:

Το υαλουρονικό οξύ είναι σίγουρα αποτελεσματικό τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά: όντας ενυδατικό, απορροφά το νερό και επομένως συμβάλει σημαντικά ακόμα και κατά του φριζαρίσματος, κλειδώνοντας την απαραίτητη ενυδάτωση στη τρίχα, όπου όσο μεγαλώνουμε συγκρατείται όλο και πιο δύσκολα. Με λίγα λόγια, όπως καταλαβαίνουμε, είναι αρκετά σημαντικό το να χρησιμοποιούμε για τη haircare ρουτίνα μας ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ.

Beauty Note: Πολλές γυναίκες όταν βγάζουν την πρώτη τους λευκή τρίχα αυτό που κάνουν είναι να την αφαιρούν με το χέρι. Αυτό είναι λάθος, καθώς όπως και να αφαιρέσουμε την λευκή τρίχα αυτή θα ξανά επιστέψει και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε κακό sto hair-look μας.

Cover Photo: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: