Εσύ γνωρίζεις τι είναι το microdosing στο skincare;

H skincare ρουτίνα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλες μας και αυτός είναι ο λόγος που συνεχώς θέλουμε να ανακαλύπτουμε νέα tips που θα χαρίσουν λάμψη στην επιδερμίδα μας. Κάπως έτσι τώρα θέλουμε να σου μιλήσουμε για το microdosing.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη Νίνα Μουσούρη
Νίνα Μουσούρη 23 Σεπ. 21
Εσύ γνωρίζεις τι είναι το microdosing στο skincare;
Cover photo: @josephineskriver

Η αλήθεια είναι μια: πολλές από εμάς ακολουθούμε σύνθετες ρουτίνες ομορφιάς, στις οποίες χρησιμοποιούμε και αρκετά μεγάλες ποσότητες από τα προϊόντα που έχουμε επιλέξει. Ωστόσο, φαίνεται πως σε μερικές περιπτώσεις είναι καλό να ακολουθούμε την προσέγγιση που υποστηρίζει το «more than less», ειδικά όταν πρόκειται για τα οξέα. Και γιατί στα λέμε αυτά; Σίγουρα κάποια στιγμή θα το έχεις παρακάνει και εσύ με τα ενεργά συστατικά στην φροντίδα της επιδερμίδας σου και κάπως έτσι θα έχεις έρθει αντιμέτωπη με σημάδια ερυθρότητας και ερεθισμού.

Μπορεί η ρετινόλη και τα άλφα υδροξύ-οξέα (ΑΗΑ) να προσφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας όταν πρόκειται για τη βελτίωση των γραμμών, των κηλίδων  υπερχρωματισμού και της συνολικής υφής του δέρματος, αλλά πολλές φορές, τα ευαίσθητα δέρματα δεν μπορούν να αντέξουν την δράση τους και κάπως έτσι το microdosing ή αλλιώς η μικροδοσολογία στην skincare ρουτίνα φαίνεται να είναι η ιδανική λύση.

Tι είναι το microdosing;

Η μικροδοσολογία όταν επιλέγουμε ενεργά συστατικά για την φροντίδα της επιδερμίδας μας, σημαίνει τη χρήση προϊόντων  χαμηλής περιεκτικότητας του οξέως που διαλέξαμε ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη, που προσφέρουν αυτά τα συστατικά, χωρίς να διακινδυνέψουμε το να έρθουμε αντιμέτωπες με κάποιον ερεθισμό. Η στρατηγική είναι απλή: Αυτές οι μικρότερες και πιο ακριβείς δόσεις είναι πιο ανεκτές, οπότε ακόμη και συστατικά όπως η ρετινόλη μπορούν να εφαρμοστούν καθημερινά στο δέρμα μας χωρίς να προκληθεί ερεθισμός.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αντιμετωπίζουν την skincare ρουτίνα τους αυτή τη στιγμή-μετά την έλευση του covid-19-, η μικροδοσολογία θα μπορούσε να είναι το νεότερο κίνημα στην beauty ρουτίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#beauty #skincare #tips #ομορφιά
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: