Σου αρέσει να χορεύεις; Τότε θα ξετρελαθείς με τα 10 οφέλη των dance workouts

Dance your heart out!

ELLE Team 13 Ιαν. 22
Σου αρέσει να χορεύεις; Τότε θα ξετρελαθείς με τα 10 οφέλη των dance workouts

Είτε κάνεις Zumba, είτε Bollywood, είτε hip hop, είτε ακόμα και freestyle κινήσεις ενώ χορεύεις μόνη σου στο σαλόνι, το σίγουρο είναι ότι όχι μόνο θα το καταδιασκεδάσεις, αλλά θα γυμνάσεις το σώμα σου και θα αποκομμίσεις ένα σωρό οφέλη. Παρακάτω ακολουθούν 1ο από αυτά που θα σε πείσουν να ξεκίνησεις αμέσως τα dance workouts. 

1. Είναι μια μορφή cardio

Σύμφωνα με την master trainer της AKT Alissa Tucker, μια προπόνηση χορού με γρήγορο ρυθμό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσεις την καρδιοαντοχή σου. Το να ενσωματώσεις το χορό στη ρουτίνα προπόνησης σου θα αρχίσεις να παρατηρείς ότι η αντοχή σου έχει αυξηθεί σημαντικά.

2. Eίναι functional

Ο χορός θεωρείται functional άσκηση γιατί απαιτεί να κινηθείς και στα τρία επίπεδα κίνησης, σύμφωνα με την Tucker. Αυτό βοηθά το σώμα σου να εκτελέσει τα καθημερινά σου καθήκοντα με ευκολία και με λιγότερους τραυματισμούς.

dance

3. Αυξάνουν τη δύναμη

Σύμφωνα με την Julia Kummerow του Dance Forever Studio, ένα μάθημα χορού θα προκαλέσει τους μυς σου καθώς κινείσαι με διαφορετικούς τρόπους. Θα ενεργοποιήσει τον κορμό σου καθώς εκτελείς μία χορογραφία υψηλής έντασης και επίσης τους μύες του άνω και κάτω μέρους του σώματος.

4. Ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Μελέτες έχουν δείξει ότι η εξάσκηση μιας ρουτίνας χορού μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία νέων νευρικών οδών στον εγκέφαλο, κάτι που η Tucker λέει ότι βελτιώνει τη μνήμη και τη γνωστική ικανότητα. Και όχι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις όλες τις κινήσεις σωστά, καθώς έχει να κάνει με τη διαδικασία εκμάθησης.

5. Μειώνουν το στρες

Για πολλούς ο χορός είναι σαν ένας διαλογισμός κίνησης που τους βοηθάει να ανακουφιστούν από το στρες. «Απαιτεί από εσένα να βρίσκεσαι παρούσα στη στιγμή, σε αντίθεση με τις επαναληπτικές cardio προπονήσεις όπου το μυαλό σου μπορεί να εστιάζει σε όσα πρέπει να κάνεις όταν τελειώσεις», λέει η Tucker.

dance

6. Βελτιώνουν το συντονισμό

Ένα μάθημα χορού με γρήγορο ρυθμό μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα συντονισμού σου, σύμφωνα με την ιδρύτρια του 305 fitness Sadie Kurzban. Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο να μάθεις όλα τα δύσκολα βήματα και να συνηθίσεις τις νέες ρουτίνες, αλλά με τακτική εξάσκηση θα τα καταφέρεις περίφημα.

7. Δίνουν στη διάθεση σου ένα δυνατό boost

Ακόμη κι αν είναι δύσκολο, ένα cardio μάθημα χορού μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση σου. Ένα ομαδικό μάθημα χορού μπορεί να σου προσφέρει μία διασκεδαστική κοινωνική νότα, αλλά και το να χορεύεις μόνη σου στο σπίτι μπορεί να κάνει το trick, σύμφωνα με την δασκάλα χορού του Alvin Ailey, Sarina Jain. Απλά εστίασε στο να διασκεδάσεις και απόλαυσε ένα κύμα ενδορφίνης.

8. Βελτιώνουν την ευλυγισία

«Τελειώνοντας ένα μάθημα χορού, σίγουρα θα αισθανθείς πιο ευλύγιστη», λέει η Zumba instructor Diane Moore. Θα κάνεις διατάσεις στην αρχή του μαθήματος για να προθερμάνεις του μυς και στη συνέχεια θα κάνεις μία ευρεία γκάμα κινήσεων και τα δύο από τα οποία θα συμβάλλουν στην ικανότητα ευλυγισίας σου.

dance

9. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος

Ένα cardio μάθημα χορού μπορεί να βοηθήσει επίσης στη βελτίωση των επιπέδων οξυγόνου του αίματος και να ενισχύσει την κυκλοφορία του σώματος, σύμφωνα με την group fitness instructor Heather Carroll.

10. Eίναι διασκεδαστικά

Ο παράγοντας διασκέδαση μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη των dance workouts. Όπως λέει η Tucker, «To πιο αποτελεσματικό workout είναι αυτό που όντως κάνεις. Το dance cardio είναι μία εξαιρετική επιλογή για ανθρώπους που δεν τους αρέσει η συμβατική γυμναστική, καθώς μοιάζει περισσότερο με party παρά με άσκηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

 

 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: